Európa-bajnokságon a háromszéki sportoló


A hollandiai Appeldonrban elrajtolt a pályakerékpáros Európa-bajnokság, amelyen ott lesz a háromszéki Szabó Norbert is.

 Szabó Norbert a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC pályakerékpárosa október 16.-20. között a román válogatott színeiben részt vesz a hollandiai Apeldoornban zajló pályakerékpáros Európa-bajnokságon.

A sepsiszentgyörgyi versenyző a 24 országból 274 sportolót felvonulható viadalon két versenyszámban érdekelt: csütörtökön sprintben teszi próbára magát, szombaton pedig keirinben versenyzik. A 26 éves háromszéki sportoló célja, hogy mindkét versenyszámban a legjobb tíz között végezzen.
 
– Egész évben vártam erre a versenyre, a formám jónak ígérkezik, szóval bízom benne, hogy sikerül eddigi karrierem legnagyobb eredményét elérnem. Remélem, sprintben már a kvalifikáció során sikerül 10 másodperc alatt teljesítenem a távot, mindenképp azon leszek, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból, hiszen az Európa-bajnokságon már kvótát lehet szerezni a jövő évi ötkarikás játékokra – mondta Szabó Norbert.
 
A kontinensviadalon kívül a jövő évi világbajnokság és a világkupa-sorozat biztosít még lehetőséget az olimpiai indulási jog kiharcolására, amelyet a 2018 és 2020 között elért eredmények alapján lehet megszerezni.

A rovat legfrissebb hírei