Gól vagy nem? Kétes ítélettel kapott ki a Sepsi! Videó


Veszélyben Storck állása? Elárulta, mit fog tenni a következő fordulóban.

Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a SzuperLiga 26. fordulójának hétfői játéknapján 1:0-ra kikapott hazai pályán a címvédő Farultól. Tíz mérkőzés után vajon máris veszélyben van Bernd Storck széke? Ráadásul csapatkapitányát is elveszítette a csapat, Niczuly Rolandot ugyanis sérülés miatt a 81. percben le kellett cserélni.

Az Arad (1:2), a CSU Craiova (1:3) és a FCSB (0:1) elleni vereségek után a Sepsi hazai pályán szeretett volna véget vetni negatív szériájának. Nem volt könnyű dolga, mert a címvédő Farul volt a vendége.

Az első félidőben a Farulnak volt több gólszerzési lehetősége, de a legnagyobb helyzet a hazaiaké volt. Amíg ugyanis Ronaldo Deaconu távoli lövése, majd Ionut Larie közel fejese kapu fölé, illetve mellé szállt, addig Marius Stefanescu távoli lökete alaposan megdolgoztatta Alexandru Buzbuchi kapust.

A szünet után ismét Stefanescu szánta rá magát lövésre, Buzbuchi csak kiütni tudta a labdát, Pavol Safranko pedig bevetődve a hálóba lőtt. Csakhogy lesről, derítette ki a VAR…

A 71. percben Kecskés Ákos mentette meg a Sepsit a góltól, amikor akrobatikus mozdulattal kihúzta a labdát, miután Louis Munteanu átemelte Niczuly. A 87. percben ugyanez a bravúr Varga Kevinnek már nem sikerült, de addig még történt egysmás.

A 81. percben egy kijövetelnél megsérült például Niczuly Roland, akinek a helyét Dinu Moldovan vette át a kapuban. (A harmadik számú kapus Gedő Hunor volt) A 87. percben Munteanu végezhetett el szabadrúgás a tizenhatos előteréből, a labda megpattant a sorfalon, a kavarodásban Constantin Grameni ébredt elsőként, lövését Varga Kevin a gólvonal előtt állva nem tudta blokkolni. Érkezett Andres Dumitrescu, aki kivágta a lasztit – hogy a gólvonal mögül vagy sem, azt csak a gólvonal-technológia tudná megállapítani. De mivel ez nincs Romániában, így Sebastian Colțescu játékvezetőre hárult a döntés, aki gólt ítélt (0:1).

Elszenvedte tehát negyedik vereségét a Sepsi, amivel közelít Liviu Ciobataru őszi, hat mérkőzésből álló rémálmához. A kérdés csak az, Bernd Storck-kal szemben lesz-e annyi türelme a vezetőségnek? A német mérlege 4-4 győzelem és vereség, valamint 2 döntetlen.

„Helyzeteket alakítunk ki, de nem lőjük be azokat. A játék közben szerencsére is szükség van. Lőttünk egy gólt, de les volt. Nem adjuk fel, folytatnunk kell a munkát, jövő héten újabb meccs vár ránk”, értékelt a találkozó után a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya.

Kecskés Ákos végig a pályán volt, Niczuly Rolandot a 81. percben le kellett cserélni, Varga Kevin a 77. percben lépett pályára, Varga Roland pedig ezúttal sem volt a keretben.

Újabb vereségével a Sepsi visszaesett a tabella 9. helyére, de 33 pontjával csak 2 egységgel van elmaradva a felsőházi rájátszás garantáló 6. helytől.

A rovat legfrissebb hírei