Kolozsváron veszített pontot a listavezető, de olcsón megúszta Videó


Büntetőt is hibáztak a hazaiak, erdélyi tömb alakult ki a tabellán.

Gól nélküli döntetlennel zárult a roman labdarúgó SzuperLiga 26. fordulója, a listavezető FCSB nem bírt ugyanis Kolozsváron a felsőházba törekvő Universitatea együttesével.

Hiába birtokolta valamivel többet a labdát (56%) és volt kevéssel több kaput találó lövése (4:3) a fővárosi együttesnek, a kolozsváriak álltak közelebb a gólszerzéshez. A 15. percben Dan Nistor buktatásáért kaptak büntetőt a hazaiak, a sértett állt a labda mögé, de Stefan Tarnovanu védeni tudta a lövést. A labda ismét Nistor elé került, de rosszul találta el, így a kapus könnyedén fogta a lasztit (fotó).

Az első húsz percben Florinel Coman kétszer is megdolgoztatta Andrei Gorceát, de a hazai hálóőr állta a sarat. A mérkőzés ráadásában Marco Fossati szabadrúgása adott még némi reményt a hazai szurkolóknak, de a Milan-nevelésű olasz labdája elkerülte a kaput.

Utóbbi nyolc bajnokijából ötöt megnyert és harmadszor ikszelt a FCSB, míg az Universitatea immár négy etap óta nyeretlen, mérlege két döntetlen és két vereség, bravúr volt tehát a pontszerzése.

Az 55 pontos FCSB továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát a 48 pontos Rapid és a 45 pontos Kolozsvári CFR előtt, míg a táblázat közepén igazi erdélyi tomb alakult ki: egyaránt 34 ponttal a Hermannstadt a 7., az Universitatea a 8., az Aradi UTA a 9., míg 33 ponttal a Sepsi a 10. helyről reméli, hogy az alapszakasz utolsó 4 fordulüjában megelőzi a 6. és már felsőházi folytatást jelentő helyen álló Petrolult, amelynek 35 pontja van.

fotó: https://www.facebook.com/FCSBOfficial

 

A rovat legfrissebb hírei