Ott zárta, ahol kezdte az erdélyi származásó klasszis úszó


A többszörös Európa-bajnok pályafutása utolsó világbajnokságán indult.

Telegdy-Kapás Boglárka ötödik helyen végzett 400 méter vegyesen a dohai úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 30 esztendős versenyző, aki 2015-ben, Kazanyban 1500 méter gyorson bronzérmet nyert, öt éve Kvangdzsuban 200 méter pillangón diadalmaskodott, most pályafutása során először vegyesúszásban volt érdekelt vb-döntőben.

Telegdy-Kapás a táv felénél első volt, ahogyan arra számítani lehetett, mellen viszont komolyabb hátrányba került riválisaival szemben. Bár szépen hajrázott, ötödiknél nem tudott feljebb jönni, de a remek gyorsúszásnak köszönhetően óriásit javított az idején, a 4:39.78 perc viszont így sem volt elég az olimpiai szinthez (4:38.53).

"Nem az olimpiai szint volt a cél, bár remélem, ennek is eljön majd az ideje. Ezzel az eredménnyel úgymond körbeértem, hiszen 2011-ben, Sanghajban az első világbajnokságomon is ötödik voltam" - nyilatkozta Telegdy-Kapás, akinek ez volt az utolsó nagymedencés vb-döntője, ugyanis az év végén befejezi profi pályafutását.

Telegdy-Kapás Boglárka ezer szállal kötődik Erdélyhez, hiszen az édesanyja itt született, az édesapja pedig itt él. Az olimpiai bronzérmes, hatszoros Európa-bajnok úszó, az év elején jelentette be, hogy az év végén befejezi pályafutását. Az utolsó nagy versenye a párizsi olimpia lehet.

fotók: mti.hu

A rovat legfrissebb hírei