Szőcs szárnyal és repíti Romániát is


A marosvásárhelyi klasszis vezetésével már nyolcaddöntős a román csapat, Magyarország sorsa kedden dől el.

Remekel Szőcs Bermadette a dél-koreai Puszan városában zajló asztalitenisz csapat-világbajnokságon, kitűnő teljesítménye pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a román női csapat máris nyolcaddöntős.

A világbajnokságon 40-40 férfi és női csapat vesz rész,akiket 8-8, öt csapatos csoportba osztottak be. A csoportelsők automatikusan bejutnak a nyolcaddöntőbe, a 2-3. helyezetteknek viszont egy további 16-os döntőt kell vívniuk. A torna további tétje, hogy a 8 legjobb csapat – nemenként – kvalifikálja magát a nyári, párizsi olimpiára.

Románia női csapata a 7-es csoportba került besorolásra Svédország, Kanada, Szingapúr és Szerbia mellé. Szőcs hat meccsén összesen két játszmát veszített, Románia pedig minden párharcát megnyerte.

A 7. kiemelt román válogatott az első körben 3:0-ra legyőzte Svédországot, Szőcs pedig ugyanilyen arányban Christina Kallberget. A második fordulóban hasonló sorsra jutott Kanada és Jessie Xu is. A harmadik fordulóban Szingapúr már egy meccset meg tudott nyerni, de Szőcs egyaránt 3:0-ra győzte le Zhou Jingyit és Zeng Jiant is, Románia pedig 3:1-re nyert.

Hasonló volt a forgatókönyv a negyedik napon is, amelyen Románia 3:1-re múlta fölül Szeribát. Szőcs ekkor előbb 3:0-ra nyert Tijana Jokics, majd 3:2-re Szabina Szurjan ellen.

Hogy ki lesz Románia ellenfele a nyolcaddöntőben, az a keddi sorsoláson derül majd ki.

Kedden dől el a magyarok sorsa

Magyarország volt olyan peches, hogy mindkét csapata egy csoportba került sportágat domináló Kínával.

A férfiak az első körben 3:0-ra verték Kubát, majd 3:1-re kikaptak Horvátországról, 3:0-ra pedig Kínától, sorsuk a keddi, Belgium elleni összecsapástól függ.

Hasonló a helyzet a lányoknál is, ahol előbb sikerült legyőzni 3:2-re Spanyolországot, de India (2:3) és főleg Kína (0:3) erősebbnek bizonyult, így kedden Üzbegisztánt kell legyőzni a továbbjutásért.

fotó: https://www.facebook.com/frtmromania
 

A rovat legfrissebb hírei