Az első kanadai szakember…


… Gyergyószentmiklóson. Közel két hét után új szakembert neveztek ki a Gyergyói HK jégkorongcsapatának élére. Már az első edzést is levezényelte.

 Magyarországon tartózkodik a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata, ahol a piros-fehérek két mérkőzést játszanak. Pénteken este a Hokiklub Budapest, míg szombat este a Dunaújvárosi Acélbikák lesznek az ellenfelei.

Ezen mérkőzéseken viszont már nem az ideiglenesen vezetőedzői posztot betöltő svéd Christopher Hammel fogja dirigálni a gyergyóiakat, hanem a kanadai Malcolm Cameron.
 
A kanadai szakember egyben az első tengerentúli vezetőedző a piros-fehér alakulat történetében. Az 50 esztendős szakember aktív játékosként az ECHL-ig vitte, míg edzői karrierje az aktív jégkorong élettel való felhagyása után kezdett felívelni. Az 1998/1999-es szezonban még másodedző volt az Acadia University csapatánál, majd fokozatosan lépkedett fel a szamárlétrán és folyamatosan ECHL-es (az amerikai harmadik vonal az NHL és az AHL után) csapatoknál dolgozott.
 
Az idei szezont az olasz másodosztályban kezdte a Kaltern csapatánál, ahonnan a GYHK vezetőségének sikerült elcsábítania.
 
„Olyan szakembert kerestünk, aki egyszerre jó edzőnek és pedagógusként is. Vannak fiatal hazai játékosaink, akiket fejleszteni kell. Olyan edzőre van szükségünk, aki nem csak rutinból próbálja megoldani a gondokat, hanem van benne kellő tűz és bizonyítási vágy. A játékoskeretünk jobb, mint amit eddigi eredményeink mutatnak, az új edzőnk feladata, hogy ebből egy jó és sikeres csapatot formáljon. Úgy gondoljuk, Malcolm Cameron személyében olyan emberre találtunk, aki ezeknek az elképzeléseknek megfelel és aki sikerekre tudja vezetni a Gyergyói Hoki Klubot. Az átmeneti időszakra kinevezett Christopher Hamell másodedzőként segíti a munkáját.” – áll a gyergyóiak közleményében.

A rovat legfrissebb hírei