A nagyszebeniek egyet, a kolozsváriak négyet vágtak! Videók


Kettős erdélyi győzelemmel startolt a SzuperLiga 27. fordulója.

Két erdélyi győzelemmel indult pénteken a román labdarúgó SzuperLiga 27. fordulója: a Hermannstadt 1:0-ra győzte le a FCU Craiovát, a Kolozsvári CFR pedig 4:0-ra a Dinamót.
Nagyszebenben nem hozott túl sok izgalmat a mérkőzés. Az első félidőben Yassine Bahassa szabadrúgása után Catalin Cabuz a pipa elől ütötte ki a labdát, a szünet után pedig Dragos Albu távoli lövései okoztak némi izgalmat a hazai kapu előtt.

Az első, igazán komoly erdélyi lehetőségre a 83. percig kellett várni, amikor Cristian Negut közeli lövését védte bravúrral Robert Popa. A 88. percben aztán érkezett a nagyszebeni gól is: Raul Oprut bal oldali beívelését Ruben Fonseca fejelte a kapuba (1:0).

A szünet után kezdődött a móka Kolozsváron is

Az első félidő nem sok izgalmat hozott Kolozsváron sem, az egyedüli említésre méltó esemény a 43. percben történt, amikor Panajotisz Tahszidisz lőtt keresztbe az ötös sarkából.

A szünet után aztán alig telt el hét perc, amikor Tahszidisz remek passzát Daniel Birligea váltotta gólra 15 méterről (1:0). A 68. percben a 400. élvonalbeli meccsét (ebből 355 a CFR mezében) játszó Cipran Deac mesteri szöglete után Karlo Muhar bólintott a hálóba (2:0). A hajrá aztán Philip Oteléről szólt, aki a 79. percben Peter Michael (3:0), a 82. percben pedig Durel Avounou passzából talált be (4:0), kiütésessé téve ezzel a végeredményt.

A forduló folytatásában, szombaton 14.00 órától az Aradi UTA a Petrolult, vasárnap ugyanebben az időben pedig a Sepsi a Kolozsvári Universitateát látja vendégül.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei