Megpecsételődni látszik Bölöni sorsa Franciaországban


A veterán marosvásárhelyi tréner nem tudja megállítani csapata mélyrepülését.

Elszenvedte kilencedik vereségét is a legutóbbi 10 fordulóban a francia labdarúgó élvonalban szereplő FC Metz csapata, így egyre nagyobb veszélyben van Bölöni László helye a kispadon.

Az újonc Metz legutóbb november 26-án tudott nyerni, az azóta eltelt három hónapban mindössze egyetlen pontocskát tudott begyűjteni – érthető a szurkolók elégedetlensége. A Ligue1 23. fordulójának pénteki nyitómeccsén a szezont pocsékul kezdő, de azóta komoly tőkeinvesztíción áteső és szárnyaló Olympique Lyon volt a bordó-fehérek vendége. Ugyan az Ajaxtól kölcsönben visszaszerzett George Mikautadze a 13. percben megszerezte a vezetést Bölöni csapata számára, Alexandre Lacazette (45.) és Said Benrahma (60.) megpecsételte a mérkőzés sorsát. És alighanem Bölöniét is.

A most 70 éves szakember 2022 nyarán ült le a Metz kispadjára azt követően, hogy a csapat kiesett az élvonalból. A marosvásárhelyi szakember egyből visszavezette a gárdát a legjobbak közé annak ellenére, hogy 15 játékos is távozott az együttestől.

A Metz másfél szezon alatt 23 játékosát adta vagy engedte el összesen 36 millió euróért, miközben 8,3 milliót költött új játékosokra. Ők, valamint a saját nevelésű fiatalok a jelek szerint képtelenek bent tartani az együttest az élvonalban…

Az. sem könnyítette meg Bölöni dolgát, hogy januárban öt játékosa vett részt az Afrika kupán, így rájuk több fordulón keresztül sem számíthatott.

fotó: https://www.facebook.com/FCMetz

 

A rovat legfrissebb hírei