A felsőház lassan már csak álom marad a Sepsi és az U számára Video


Eseménytelen mérkőzésen a két erdélyi csapat nem igazolta, hogy a legjobbak között lenne a helye.

Alacsony színvonalú mérkőzésen gól nélküli döntetlennel zárult a román labdarúgó SzuperLiga 27. fordulójának erdélyi rangadója, amelyen a Sepsi és a Kolozsvári Universitatea nem tudtak közelebb kerülni a felsőházi folytatást jelentő hatodik helyhez.

A mérkőzés előtt a kolozsváriakat három, a sepsiszentgyörgyieket pedig négy pont választotta el a 6. helyen álló Hermannstadttól (és a vele holtversenyben szintén 37 pontos Aradi UTA-tól). Csakhogy mindkét érintett pocsék formában várhatta a találkozót: a Sepsi négy vereséggel, az Universitatea pedig két vereséggel és két döntetlennel a háta mögött futott ki a pályára.

Ahol nem sok minden történt a 90 perc alatt! Mindössze három esemény érdemel említést, egyaránt a második félidőből. Az 50. percben Andrei Gorcea jól zárta a szöget és védeni tudta Varga Kevin (fotó) közeli fejesét, majd a negyed órával később a kolozsvári kapus Gabriel Debeljuh feje elöl bokszolta ki a labdát.

Hiába birtokolta 57%-ban a labdát a Sepsi és helyezett nagy nyomást a kolozsvári védelemre, a végén örülhetett az egy pontnak. A 92. percben ugyanis remek kontrát vezetett az U, de Daniel Popa hiába maradt szemtől szemben a sérült Niczuly Rolandot helyettesítő Dinu Moldovannal, a kapus megfogta a lövést.

A hazaiaknál tehát Moldovan védte a kapus, cseréje Gedő Hunor volt a kispadon. Kecskés Ákos kezdőként a szünetig játszott, Varga Kevin pedig ekkor állt be, míg Varga Roland végig a padon maradt.

A 27. forduló után az 58 pontos FCSB tíz ponttal vezet a 48 pontos Kolozsvári CFR és Rapid előtt, míg a 37 pontos Hermannstadt és UTA a 6., illetve a 7. helyen áll. Az Universitatea 35 ponttal a 9., a Sepsi 34 ponttal a 10. – és már csak 3 forduló van hátra, hogy kiharcolják a felsőházban való folytatás jogát.

De ilyen játékkal nem igazán szolgáltak rá…

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei