Kevés hiányzott a bravúrhoz


A sokszoros bajnok Kolozsvári Olimpia látogatott Székelyudvarhelyre. Közel volt a bajnoki bravúrhoz a Vasas Femina.

 A női labdarúgó-bajnokság 3. fordulójából elhalasztott Székelyudvarhelyi Vasas Femina – Kolozsvári Olimpia mérkőzést pótolták be ma kora este Székelyudvarhelyen.

A találkozó egyértelmű esélyese a sokszoros bajnok „kincses városi” alakulat volt az esélyes, de ezt szerették volna felülírni a hazaiak. Ennek fényében bátor játékkal rukkoltak elő a Vasas lányai.
 
Az első félóra nyíltsisakos harcot hozott több helyzettel. A vendégek kapufát lőttek, míg Tabur ziccerben rontott. A félidő hajrájára ráfordulva a hazaiak sikerrel vittek végig egy akciót és megszerezték a vezetést.
 
A második félidőben végül a vendégek érvényesítették a papírformát és határozottabban futottak ki a sétatéri pálya gyepére. 26 perc alatt zsinórban három alkalommal találtak be Kajtárnak. A Vasas viszont nem adta fel és azonnal visszajöttek mínusz egyre és bár megvolt a lehetőség a döntetlenre, az adódó lehetőségekkel nem sikerült élni.
 
A címvédő elvitte a három pontot és rögtön a bajnoki tabella élére ugrott a 13 pontjával – egyel megelőzve a Kisbecskereki Fortunát –, míg a Vasas maradt a hatodik helyen 6 ponttal.
 
Női bajnokság, 3. forduló (pótlás)
 
Székelyudvarhelyi Vasas Femina – Kolozsvári Olimpia 2–3 (1–1)
Gólszerzők: Țabur (34., 79.), illetve Voicu (43.), Mirea (50.), Borodi (71.).

A rovat legfrissebb hírei