A debütáns és a délszláv légió: nagyon elverték az Aradot a fővárosban Videó


Ötvenkét másodpercig bírta kapott gól nélkül az UTA a Rapid otthonában.

Súlyos vereséget szenvedett Bukarestben az öt forduló óta veretlen, ebből négyet megnyerő Aradi UTA labdarúgócsapata a román SzuperLiga 28. fordulójának szerdai versenynapján: a Maros-parti város csapatát 4:1-el küldte haza a Rapid.

Fantasztikusan kezdtek a hazaiak, akik 13 perc elteltével már két góllal vezettek, de lehetett volna ez akár öt is! Alig 52 másodperc után már örülhetett is a Rapid, miután Alexandru Benga saját tizenhatosán belül adta el a labdát, Albion Rahmani pedig büntetett is (1:0).

A 13. percben már kettő volt a bukarestiek előnye azt követően, hogy egy szöglet után az ezen a találkozón debütáló 18 éves Robert Badescu hat méterről betalált (2:0).

Tovább támadott a Rapid, gólt viszont az UTA szerzett: Tiberiu Capusa remek beívelése után pont a Rapidtól kölcsönvett Cladiu Micovschi fejelt közelről anyaegyesülete kapujába (2:1). A szünet után pedig akár fordíthatott volna az Arad, amely 6 perc alatt három nagy helyzetet puskázott el.

A mérkőzés és a három pont sorsa a hajrában dőlt el, amikor előbb a koszovói Rahmani duplázott (82.), majd a szerb Boriszlav Burmaz bombázott a jobb felső sarokba jó 30 méterről egy szabadrúgást.

Győzelmével az 51 pontos Rapid megelőzte a 49 pontos Kolozsvári CFR-t és feljött a táblázat második helyére az 58 pontos FCSB mögé. A CSU Craiovának 42, a címvédő Farulnak 41, a Kolozsvári Universitateának 38, a Hermannstadtnak és az UTA-nak 37, a Petrolulnak 35, a Sepsinek pedig 34 pontja van. Ráadásul a szentgyörgyiek csütörtökön még játszanak Botosani-ban – két fordulóval az alapszakasz vége előtt tehát még 7 csapat van harcban a felsőházba jutást jelentő első hat hely valamelyikéért.

fotó: https://www.facebook.com/uta1945arad

 

A rovat legfrissebb hírei