Kilenc hónap után talált be ismét a partiumi csatár, először a székely védő


Három erdélyi gól is született az NB II hétvégi meccsein – heten is pályára léptek.

Eredményes hétvégét tudhatnak maguk mögött a magyar labdarúgó NB II-ben szereplő erdélyi magyarok, hiszen hárman is gólt szereztek, hatan voltak kezdők és heten léptek pályára.

Budafokon igazi erdélyi párharc alakulhatott volna ki. A hazaiaknál ugyan Zsóri Dániel kezdő volt, a Nyíregyháza kapuját viszont nem Fejér Béla védte. A második osztályt toronymagasan vezető nyírségiek fél óra elteltével már 2:0-ra vezettek, a szünetre viszont már 2:2-vel vonultak a csapatok. Az egyenlítő találatot Zsóri (fotó, fent) ollózta a kapuba az első félidő ráadásában. A Nagyváradon született csatár 2023 május 21-e után először volt eredményes. Zsóri a 81. percig volt a pályán, így már a kispadról nézte, amikor a 91. percben csapata megszerezte a 3:2-es győzelmet jelentő gólt.

Kazincbarcikán az edzéseken is erdélyi párharc alakulhat ki, a hétvégén, a Gyirmót ellen 1:0-ra megnyert mérkőzésen viszont ezúttal hiányzott Székely Krisztián. Ott volt viszont a Sepsitől télen kölcsönvett Dobozi Krisztián (fotó, középen), aki ráadásul a találkozó egyetlen gólját szerezte a 74. percben. A 19 éves középső védőnek ez volt az első gólja 5 mérkőzés alatt.

Szombathelyen viszont tényleg összejött az erdélyi párharc, a Haladás színeiben ugyanis Carlo Erdei és Cornel Ene, a Siófok csapatában pedig Dénes Csanád-Vilmos végig a pályán volt, míg Girsik Áron ezúttal kimaradt. A mérkőzést a Haladás nyerte 3:2-re, a vendégek első gólját pedig Dénes jegyezte a 25. percben. Ez volt a 19 éves támadó harmadik gólja a 23. bajnokiján ebben a szezonban, összesen pedig 47 találkozónál és 7 gólnál tart az NB II-ben.

Mosonmagyaróváron 1:0-ra nyerni tudott a Csákvár, amelynek színeiben Tamás Nándor kezdőként a 82. percig volt a pályán, Dusinszki Szabolcs pedig a 68. percben állhatott be.

Pécsett 1:1-re végzett a hazai PMFC a BVSC ellen, Krausz Raul Zorán pedig végig ott volt a mecsekaljai csapatban.

Végezetül a Vasas nem bírt hazai pályán az Ajkával, a hazaiaknál a 18 éves, a Kolozsvári CFR-ben nevelkedett, de magyar utánpótlás-válogatott Girsik Attila nem kapott bizonyítási lehetőséget.
 
fotók: budafok1912.hu / https://www.facebook.com/kbscfc

A rovat legfrissebb hírei