Nem Milan, nem Juventus – zöld-fehérbe öltözhet a székely származású tehetség


Nem fogadta el csapata ajánlatát, nyáron távozhat az U17-es Európa-bajnok.

A német sajtó értesülései szerint a nyáron elhagyja a német második osztályban szereplő Hertha BSC csapatát Dárdai Bence és az élvonalbeli Wolfsburg együttesében folytatja pályafutását, számol be a mértékadó transfermarkt.de az AZ/WAZ hírei hivatkozva.

A 18 éves támadó középpályást korábban olyan gigaklubokkal is szóba hozott a nemzetközi sportsajtó, mint a 7-szeres BEK/BL-győztes olasz Milan vagy riválisa, a Juventus. Az utóbbi időben azonban szűkült a kör és a sajtó szerint két német zöld-fehér gárda tűnik befutónak. A jelek szerint pedig Dárdai a Wolfsburgot részesíti előnyben a Borussia Mönchengladbachhal szemben.

Dárdai Bence ebben a szezonban 9 meccsen egy gólt lőtt és egyet előkészített a Bundesliga II-ben, de súlyos bokasérülése miatt október óta harcképtelen. A Hertha szeretné megtartani tehetségét, de ő visszautasította az ajánlatot, így nyáron ingyen távozhat.

Az apai ágon bukovinai székely felmenőkkel rendelkező Dárdai tavaly U17-es Európa-bajnok lett a német válogatottal. Hogy bátyjaihoz, Palkóhoz és Mártonhoz hasonlóan esetleg felnőttként ő is a magyar válogatottat választja-e, még a jövő kérdése. A Hertháért egyelőre vállvetve küzdenek, az ősszel ugyanis három olyan mérkőzés is volt, amikor mindhárom Dárdai-fivér pályára lépett. Egy alkalommal ráadásul Bence váltotta Palkót – Dárdai Pál akkor sérülés miatt cserélte le idősebbik fiát a legkisebbre.

A nyáron azonban a jelek szerint minimum egy személlyel csökken a Dárdaiak jelenléte a Hertha nevű családi vállalkozásban.

fotó: www.berliner-kurier.de

 

A rovat legfrissebb hírei