Későn ébredt a Sepsi-SIC


Mintegy harminc szurkolója kísérte el a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatát Lengyelországba, ahol kedvenceik az Európa-kupa csoportkörének nyitó meccsét játszották.

 Négy román bajnoki mérkőzést követően – amelyeket nagyon könnyen húzott be a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata – az Európa-kupába csoportkörében kellett bizonyítani. 

A háromszéki lányok első meccsüket rögtön idegenben a lengyel Artego Bydgoszcz vendégeként kezdték. A háromszékiek zsinórban harmadjára indultak a sorozatban, ám míg az első idényben sikerült elérni az egyenes kiesési szakaszt, ahol végül az Olympiakosszal szemben maradtak alul, addig a legutóbbi szezonban nem jött össze ez a bravúr. Ezzel szemben a lengyelek az elmúlt két szezonban az egyenes kiesési szakasz második köréig sikerült eljutniuk. Sőt egy kémük is volt Shante Evans révén, aki megfordult már Háromszéken.
 
A meccset így a hazaiak kezdhették favoritként, bár az első kosarat a vendégek szerezték a mintegy 30 fős háromszéki szurkoló örömére. Innen kezdve viszont a lengyel csapatnak állt a zászló és fokozatosan megléptek, hogy az első negyed végére 10 pontos előnyre tegyenek szert. A második játékrészben is a lengyel együttes irányította a küzdelmet, az eladott labdák és a kihagyott dobások megbosszulták magukat, hiszen a szünetre a Bydgoszcz magabiztos előnyt épített ki.
 
A harmadik felvonásban sem változott a játék képe, a sepsiszentgyörgyi gárda támadójátéka nagyon akadozott, mindössze 9 pontot szerzett, így az utolsó tíz percnek 20 egységnyi hátránnyal vágott neki. A Sepsi-SIC a zárószakaszban magára talált, Tomasz Herkt csapata nehezen boldogult az agresszívebb védekezéssel, mellesleg a zöld-fehérek pontosabban is céloztak és ellentámadásokból könnyű kosarakat szereztek, így a 37. percre 6 pontra zárkóztak. Az ezt követő kosárcsendet a lengyelek törték meg, a vendégeknek az egyenlítésre már nem maradt ideje.
 
A mérkőzést követően Zorán Mikes a Sepsi-SIC edzője bosszúságának adott hangot és kifejtette, hogy új csapat formálódik Sepsiszentgyörgyön, de egy negyedet játszva nem lehet mérkőzést nyerni. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a román bajnokság mezőnye gyenge és ez miatt sem sikerült az elejétől belerázódni a mérkőzésbe.
 
Európa-kupa, E csoport, 1. forduló
 
Artego Bydgoszcz – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 72–67 (29–19, 23–18, 14–9, 6–21)
Bydgoszcz: O'Neill 20/9, Kiesel 8, Miedzik 11/6, Pobozy 4, Miskiniene 17. Cserék: W. Sobiech, Rymarenko 10/6, R. Sobiech, Michalek 2, Evans. Vezetőedző: Tomasz Herkt.
Sepsi-SIC: Topuzovic 2, Mandache 17/3, Gödri-Părău 12/3, Givens 13/3, Butler 4. Cserék: Kelley 14/3, Pasic 5/3, Demeter, Orbán, Mîrne-Nagy, Vucetic, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 

A rovat legfrissebb hírei