Kétszer vezetett a Voluntari, elképesztő meccset nyert meg az Arad Videó


Öt gól is fejesből született a hét találkozót hozó, őrült bajnokin.

Igazán őrült mérkőzést hozott az Aradi UTA és a Voluntari közötti mérkőzés a román labdarúgó SzuperLiga alsóházi rájátszásának első fordulójában: a vendégek kétszer is vezettek, majd a 92. percben kiegyenlítettek, mégis az UTA nyert 4:3-ra.

Már az első fél óra is meglepően alakult, a sorjáztak ugyanis a vendégek helyzetei a hazai kapu előtt, ráadásul kétszer is eltalálták a kapufát. Ilyen körülmények között teljesen természetes következmény volt Adam Nemec fejesgólja a 28. percben egy szöglet után (0:1). Csakhogy az Aradnak egyetlen lövés is elég volt az egyenlítéshez, amikor a 38. percben Joao Pedro megpattanó kísérlete után a labda utat talált a kapuba (1:1).

A szünetre mégis előnnyel vonult a Voluntari, a játékrész ráadásában ugyanis egy szöglet után Igor Armas fejelt a hazai kapuba (1:2). Ezúttal sem tartott sokáig a vendégek előnye, mert az 50. percben Eric Omondi fejjel kiegyenlített (2:2).

Ismét erőre kapott a Voluntari, harmadszor is eltalálta a hazai kapufát, gólt azonban az Arad lőtt, pontosabban fejelt: a 79. percben Alexandru Tudorie egy bal oldali beívelés után volt eredményes – és először vezetett az UTA (3:2).

Ezzel azonban még nem volt vége a fejesgóloknak, hiszen a 92. percben George Merloi ezzel a testrésszel kiegyenlített (3:3).

De a találkozónak még nem volt vége, a 96. percben ugyanis szögletett végezhetett el az Arad, a védők nem tudtak felszabadítani, Joao Pedro pedig 16 méterről megszerezte a győztes találatot (4:3).

Hét gól, ebből öt fejjel. Ismét bebizonyosodott, hogy a focit fejjel játsszák.

fotó: uta-arad.ro

 

A rovat legfrissebb hírei