Két erdélyi kötődésű játékossal a soraiban Magyarország legyőzte Izlandot


A két csapat pénteken ismét megmérkőzésik egymással.

Szerda este, az Izland ellen 2:0-ra menyert mérkőzésen bemutatkozott a magyar U20-as labdarúgű válogatott – a kezdőcsapatban két olyan játékossal, aki Erdélyhez is köthető.

Az újonnan megalakult U20-as válogatott tagjait a 2004-ben és 2005-ben születettekből állították össze és ez az U21-es csapat előszobájának is tekinthető.

A gyirmóti Alcufer Stadionban lejátszott mérkőzésen Molnár Ádin (MTK) szerezte meg a vezetést a 40. percben büntetőből, majd a 86. percben Klausz Milán (Szeged-Csanád Akadémia) állította be a 2:0-ás végeredményt egy szép fejessel.

A mérkőzésen végig a pályán volt az erdélyi Nagyenyed városából származó szülők Madridban született gyereke, Stefan Raul Martin (fotó, középen, Kisvárda), míg a szintén erdélyi szülők gyerekeként már Budapesten született Dénes Csanás Vilmos (fotó, fent) kezdőként a 81 percet játszott. A Siófok támadója az első félidőben egy életerős bombával hívta fel magára a figyelmet. Érdekesség, hogy a helyére beállt Klausz szerezte a második magyar gólt.

"Hétfőn találkozott először a keret, gyakorlatilag egyetlen közös edzés után léptünk pályára. Azon az egy gyakorláson nagy hangsúlyt helyeztünk a mentális részre, illetve igyekeztünk összerakni a védekezésünket. A labdabirtoklás tekintetében van némi hiányérzetem, de nagyon jó mentalitással dolgoztak a fiúk. Nagyon sok párharc volt, ami rengeteget kivett a játékosokból, fizikálisan nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Kifejezetten jó csapat ellen játszottunk, ezért értékes győzelmet arattunk" - nyilatkozta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Babó Levente szövetségi edző.

A harmadik erdélyi kötődésű kerettag, a Kézdivásárhelyen született Dobozi Krisztián nem kapott lehetőséget, de Magyarország és Izland pénteken ismét összeméri erejét és a Sepsi kölcsönjátékaként a Kazincbarcikában remeklő bekk akkor jó eséllyel bizonyíthat.

fotó: mlsz.hu

A rovat legfrissebb hírei