Ismét betalált a válogatottban a Sepsi kölcsöncsatára – egzotikusabb ellenfele aligha lehetett volna


A támadó több gól lőtt néhány nap alatt, mint azt megelőzően a teljes szezonban.

Az Észak-Macedónia elleni csodagólja után ismét betalált Moldova válogatottjában a Sepsi kölcsöncsatára, Vitalie Damascan. Az ellenfél aligha lehetne egzotikusabb, Moldova ugyanis Kajmán-szigeteket győzte le 4:0-ra.

A svájci Stade Lausanne-Ouchyban kölcsönben szereplő Damascan a 28. percben szerezte meg a vezetést, amit a 31. minutumban Artur Ionita (Lecco) duplázott meg, majd a szünet után Ion Nicolaescu ( 52., Heerenveen) és Victor Bogaciuc (Chindia 93.) is betalált a lelkes amatőrök ellen.

Damascan ebben a szezonban mindössze egyetlen gólt lőtt a Sepsi és a Lausanne-Ouchy színeiben, igaz, a turistaparadicsom védőinél általában erősebb ellenfelei vannak…

Kajmán-szigetek az Egyesült Királyság tengeren túli területe, a Karib-tengeren található és alig 65.000 lakosa van. A válogatott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistájának 197. helyén található, de még így is megelőz három európai csapatot: Gibraltár 201., Liechtenstein 203., San Marino pedig 201., azaz utolsó.

Kajmán-szigetek ritkán találkozik fajsúlyosabb ellenféllel, három évvel ezelőtt azonban 11:0-ra kapott ki Kanadától.

A labdarúgás globalizálódásának jegyében amúgy az utóbbi napokban több, meglehetősen érdekes, vagy inkább fogalmazzunk úgy, egzotikus párosítással is találkozhattunk a barátságos mérkőzések között. Miközben a világ mondjuk az Anglia – Brazília (0:1) vagy a Franciaország – Németország (0:1) meccsekre figyelt, addig San Marino kétszer is összecsapott St. Kitts és Nevisszel (1:3, 0.0), de nevezhetjük szokatlannak a Tanzánia-Mongólia (3:0), Közép Afrikai Köztársaság – Pápua Új-Guinea (4:0), a Guinea – Bermuda (5:1), a Bermuda – Brunei (2:0), az Egyenlítői Guinea – Kambodzsa (2:0), a Közép Afrikai Köztársaság – Bhután (6:0), a Guinea – Vanuatu (6:0), a Zöld-foki szigetek – Guyana (1:0), vagy a Vanuatu – Brunei (a későbbiekben) párharcokat is.

fotó: https://www.facebook.com/fmfmoldova

A rovat legfrissebb hírei