Kolozsvári CFR: hatalmi válság a kupablamázs után


A klubelnök és az edző is vette a kalapját a szégyen teli teljesítmény után.

Hatalmi vákuum alakult ki a román labdarúgó élvonalban szereplő Kolozsvári CFR labdarúgócsapatánál, miután lemondott Cristian Balaj klubelnök és Adrian Mutu vezetőedző is.

Mindezt azt követően, hogy az együttes kedd este gyalázatos teljesítménnyel 4:0 arányú vereséget szenvedett a Román Kupa negyeddöntőjében a második osztályú Vajdahunyadi Corvinul otthonában, ezzel pedig búcsúzni kényszerült a sorozattól.

„Egész éjszaka gondolkodtam. Nem tudom elfogadni ezt a szégyent!”, magyarázta döntését Mutu, aki az év elején vette át a csapat irányítását a menesztett olasz Andrea Mandorlinitől. Az Inter, a Chelsea, a Juventus és a Fiorentina korábbi csatára szerint a csapatnak akkor is másként kellett volna játszania, ha Panajotisz Tahszidisz fegyelmezetlensége miatt már a 11. percben emberhátrányba került. Mutu leginkább játékosai hozzáállását kifogásolta.

„Nem hiszem, hogy meg tudnék bocsájtani a játékosoknak ez után a vereség után. Nagyon fontos meccs volt ez számunkra, erre ők nem tisztelték sem a klub színeit, sem az edzőjüket”, hárította a teljes felelősséget a labdarúgókra a korábbi klasszis csatár. Aki 11 meccsen 5 győzelmet, 3 döntetlent és 3 vereséget ért el a vasutasok kispadján.

Egészséges apa akar lenni

Mutu után benyújtotta lemondását Cristian Balaj is, aki 2021. novembere óta volt a klub elnöke. „A Román Kupából való kiesés olyan csalódás, ami nyomokat hagyott. Már az este folyamán sem éreztem jól magam. Lányaimnak pedig egészséges apára van szükségük”, fogalmazott az egykori kitűnő játékvezető.

A sajtó szerint Balaj kapcsolata már korábban megromlott Ioan Varga tulajdonossal, többek között három hónappal ezelőtt ellenezte Mutu kinevezését sem. Akivel most egyszerre hagyja el a fedélzetet…

fotó: orangesport.ro

 

A rovat legfrissebb hírei