Háromszor talált kapuba, mégis 1:1-re végzett a Sepsi Videók


A Fülöpék elleni győzelem után élre állt az Arad – az alsóházban.

Továbbra is várat magára a Sepsi első győzelme a román labdarúgó SzuperLiga 2023-2024-es idényének felsőházában, miután a piros-fehérek péntek este 1:1-es döntetlent értek el hazai pályán a címvédő Farul ellen. Az alsóházban ezzel szemben az Aradi UTA 1:0-ra legyőzte a Botosani-t is az élre állt.

A listavezető FCSB otthonában elszenvedett 2:1-es vereség és a korábbi sorozatbajnok Kolozsvári CFR elleni 1:1 után rájátszásbeli első győzelmére hajtott a Sepsi a címvédő ellen – Niczuly Rolanddal (végig ő védett), Kecskés Ákossal (a szünetig volt a pályán) és Varga Kevinnel (a 60. percig játszott) a kezdőcsapatban. Varga Roland és Gedő Hunor a kispadról szurkolt.

Az eseménydús első félidőben előbb Marius Stefanescu lőtt centikkel a vendégek kapuja mellé 16 méterről, majd Louis Munteanu küldte Niczuly kapuja fölé a labdát. Az addig sem unalmas meccs a szünet előtti percekben pörgött fel, amikor Darius Oroian a vendégek kapujába talált, de a játékvezető támadó szabálytalanság (?) miatt érvénytelenítette a találatot. Négy perccel később Munteanu 17 méteres, lapos lövéssel megszerezte a vezetést a vendégek számára (0-1), az akció viszont lerántás-gyanús labdaszerzéssel indult….

Alig egy percig vezetett azonban a Farul, a 45. percben ugyanis Stefanescu közeli lövését még védeni tudta Alexandru Buzbuchi, a kipattanót viszont Pavol Safranko a hálóba bombázta (1:1).

Az 57. percben ismét zörrent a vendégek hálója, de Andres Dumitrescut hajszálnyira lesen találta a labda, ezért ez a találat sem volt érvényes. A hajrá Gabriel Debeljuh és Munteanu párharcától szólt. A horvát két lehetőségét is bravúrral védte Buzbuchi, de a legnagyobb ziccert az első gól szerzője hagyta ki. A 78. percben Florin Stefan hozta rá a frászt társaira, amikor odapasszolta a labdát Munteanunak, de a csatár, senkitől sem zavartatva, 11 méterről a kapufát találta el….

Egy gól elég volt Aradon

Egy győzelem és egy döntetlen után fogadta a Fülöp Lórándot ezúttal nélkülöző, sereghajtó Botosanit az Aradi UTA. Az első félidőben az erdélyiek voltak aktívabbak, Eric Omondi két ígéretes lehetőséget is elpuskázott. Ez majdnem meg is bosszulta magát a 31. percben, amikor az argentin Enzo Lopez látványos ollózása után a hazai kapufán csattant a labda. Hat perccel később aztán jött az aradi gól: egy szöglet után Ibrahima Conté bólintott a kapuba (1:0).

A hazai fölényt hozó első félidő után a második játékrész hőse már Danilo Kucser volt. Nehéz eldönteni, az ukrán kapus Romario Benzar négy méteres lövésénél mutatta be a nagyobb bravúrt, vagy amikor a 78. percben előbb Jaly Mouaddib lövését, majd Sebastian Mailat ismétlését védte ki.

Több gól azonban nem esett, így győzelmével az UTA fellépett az alsóház élére.

A forduló folytatásában, a felsőházban szombaton 20.30-tól a Kolozsvári CFR a Rapid vendége lesz, míg az alsóházban vasárnap 14.30-as kezdéssel a Hermannstadt a Kolozsvári Universitateát fogadja.
 
fotó: lpf.ro

 

A rovat legfrissebb hírei