Miriuta: „Pénzt hoztál, Attila?”


A nagybányai születésű egykori magyar válogatott játékos a kisvárdai kirúgásáról beszélt.

Nem kis meglepetést okozott azzal a magyar labdarúgó élvonalban szereplő Kisvárda vezetősége, hogy szűk két héttel ezelőtt felmentette vezetőedzői feladatai alól Vasile Miriutát. A korábbi magyar válogatott labdarúgó először beszélt menesztésének hátteréről.

Az 51 éves szakember, akit a magyarországi sajtó Miriuta Lászlóként emleget, a román DigiSportnak mesélt egy érdekes történetet kirúgásának okairól. Ezek szerint az Újpest elleni mérkőzés szünetében éppen Gheorghe Grozavnak adott taktikai utasításokat, amikor arra lett figyelmes, hogy valaki kiabál az öltözőben. Odanézett és Révész Attilát, a csapat tulajdonosát pillantotta meg. Odament hozzá és megkérdezte tőle: „Attila, pénzt hoztál a fiúknak, nagyobb meccsprémiumot?”.

Ezt követően Miriuta megkérte főnökét, hagyja el az öltözőt, mert ide csak „én, a stábom és a játékosok jöhetnek be”. Révész szó nélkül el is hagyta a helyiséget, ezt követően viszont megszűnt a kommunikáció közöttük. „Az utolsó mérkőzésen testőrt állítottam az öltöző ajtaja elé, hogy ne jöhessen be rajta senki”, árulta el a szakember. Másnap közölték vele: nem tartanak igényt a szolgálataira.

Miriuta elmondása szerint hasonló esettel Romániában soha nem találkozott.

Az említett Újpest elleni meccset amúgy nem kis meglepetésre a Kisvárda Grozav duplájával 2-0-ra megnyerte a Kisvárda.

fotó: jochapress.hu

A rovat legfrissebb hírei