Mágikus félidő után kiütéses CFR-győzelem a vasutas derbin Videó


Daniel Birligea bő fél óra alatt elintézte a rangadót, megvan a kolozsváriak első győzelme a rájátszásban.

A Rapid és a Kolozsvári CFR kimondottan ugyanazzal a céllal vágott neki az idei szezonnal a román labdarúgó SzuperLigában: hogy megnyerje a bajnokságot. Ehhez képest a rájátszás harmadik fordulójában első győzelmükre vártak a felsőházban, ráadásul a listavezető FCSB előnye már 10 pont volt.

A „vasutas” derbi meglepő módon az első fél óra után eldőlt, amikor Daniel Birligea mesterhármasával már 3:0-ra vezetett a CFR! A kolozsváriak már a 4. percben megszerezték a vezetést, amikor Ciprian Deac mesteri szöglete után bólintott a kapuba Birligea (0:1). Ez volt a Kolozsvár 11. gólja szöglet után – a legtöbb a teljes mezőnyben.

Újabb négy perccel később Mihai Aioani rossz kijövetelét büntette Birligea, a feladó ezúttal is Deac volt (0:2). A 32. percben újabb egyéni hibát büntettek a fővárosiak, Iulian Cristea labdavesztése után Durel Avounou tálalt Birligea elé (0:3). A 45. percben viszont egy szép, kollektív támadás vezetett eredményre: 7 passz után Cristian Manea gurított az üres kapuba (0:4).

Ugyan a hajrában Albion Rahmani szépíteni tudott (1:4), amikor Razvan Sava védése után ő startolt rá a kipattanóra és a kolozsvári kapusnak volt még egy-két nagy védése, de az eredmény már nem változott.

Érdekes módon a két csapat közelmúltját meghatározza két 4:0-s eredmény. Az alapszakasz utolsó fordulójában a Rapid 4:0-ra verte tönkre a listavezető FCSB-t, azóta viszont mindhárom mérkőzését elveszítette, míg a CFR a héten 4:0-ra kikapott a Román Kupa negyeddöntőjében a második osztályú Vajdahunyadi Corvinul otthonában. Ennek következtében Adrian Mutu vezetőedző lemondott, helyére ideiglenesen a korábbi középpályás, Ovidiu Hoban ülhetett le. Sikerrel!
 

A rovat legfrissebb hírei