Hihetetlen: a Sepsi nélkül rendezik a bajnoki döntőt!


Az utóbbi hét szezon bajnoka már biztosan nem védheti meg címét.

Hatalmas meglepetés született a román női kosárlabda bajnokság elődöntőjében: az FCC Baschet Arad együttese 72:63-ra nyert Sepsiszentgyörgyön, aminek következtében a legutóbbi hét kiírást megnyerő Sepsi SIC együttese nem jutott be a fináléba. A kilencszeres bajnok Arad 2013 után lehet ismét bajnok, ellenfele a CSM CSU Konstanca lesz.

A 2016 óta egyeduralkodónak számító Sepsi hazai pályán vívhatta ki a döntőbe jutást, csakhogy ez nem számított jó ómennek: az elődöntő első mérkőzésén, hazai pályán ugyanis 86:79-re kikapott az Aradtól, így a Maros partján volt kénytelen életben tartani reményeit, amit egy 66:55 arányú győzelemmel meg is tett.

Sokáig Sepsiszentgyörgyön sem tűnt úgy, hogy veszélyben lenne a hegemónia, az első negyedet ugyanis 11:8-ra, a másodikat pedig 18:14-re nyerte a Sepsi, így a szünetben 29:22-re vezetett.

A második félidőre viszont megváltozott a játék képe, az Arad annyi pontot szerzett, mint az első két játékrészben összesen, így 22:16-ra behúzta a harmadik negyedet, ezzel pedig feljött 45:44-re. Hiába volt összességében Borislava Hristova 23, Ellen Nysröm 12 és a magyar válogatott Gereben Lívia 11 pontja, a Sepsi az utolsó negyedben már nem tudta tartani a lépést! Az Arad még rátett egy lapáttal, 28:18-re leiskolázta ellenfelét, így 72:63-ra nyert, 2:1-es összesítéssel pedig bejutott a döntőbe.

Az aradiak színeiben Tereza Vitulova 19, Andrea Easley pedig 12 pontig jutott, míg Biszak Boglárka 8 egységgel járult hozzá csapata sikeréhez.

Az Arad ellenfele a döntőben a CSM CSU Konstanca lesz, amely kedden 71:66-ra legyőzte a Targovistét és szintén 2:1-es összesítéssel jutott a fináléba.

A Sepsi hosszú évek után zár trófea nélkül, hiszen korábban a Román Kupában is kapitulált. Mindezt azt követően, hogy a szezon első felében, fennállása során először kvalifikálta magát az Euroligába, sőt, két meccset meg is nyert a kontinens legerősebb nemzetközi sorozatában.

fotó: www.facebook.com/baschetarad.ro

 

A rovat legfrissebb hírei