Egy szabadrúgás okozta a CFR vesztét és jelentheti a FCSB bajnoki címét Video


A korábbi sorozatbajnok és a többi rivális végleg feladhatja bajnoki álmait.

Öt bajnoki címet nyert a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata 2018 és 2022 között a román labdarúgó élvonalban és az erdélyiek azzal a céllal vágnak neki a SzuperLiga 2023-2024-es idényének, hogy visszaszerzik a tavaly elveszített trónt. Hat forduló ugyan még hátravan a szezonból és a CFR jelenleg második a tabellán, de kijelenthető, be kell érnie az esetleges ezüstéremmel. Nem mintha sokkal rózsásabb lenne a helyzete, ha vasárnap este, hazai pályán, telt ház előtt le tudta volna győzni a FCSB-ét, de a listavezető 1:0-ta nyert és előnye immár 13 pontra nőtt!

Úgy kezdtek a bukarestiek, mint az iráni légierő: távolról támadták a kolozsvári kaput. Csakhogy ők hatékonyabbak voltak, az első negyed órában ugyanis kétszer eltalálták a kapufát. A 12. percben Adrian Sut bődületes löketét Razvan Sava ujjheggyel még a lécre tudta ugyan a tolni, négy perccel később viszont már esélye sem volt Florinel Comannal szemben: a 18 méteres szabadrúgás után a lécről vágódott a kapuba a labda (0:1).

A folytatásban kiegyenlítetté vált a mérkőzés (53%-ban birtokolta a labdát a CFR, 5-5 volt a kaput találó lövések száma), de igazán közel csak a hajrában tudtak kerülni az egyenlítéshez a hazaiak. A 73. percben Stefan Tarnovanu lábbal védte Daniel Birligea közeli lövését, a ráadásban pedig Karlo Muhar fejese után ment kevéssel kapu fölé a labda.

A rendkívül feszült hangulatú mérkőzés tömegjelenettel ért véget, a lökdösődés után Aly Abeid, a kolozsváriak mauritániai játékosa piros lapot kapott.

A FCSB immár 44 ponttal vezeti a bajnoki tabellát, jelenleg a CFR a második, a CSU CRaiova pedig a harmadik, egyaránt 31 ponttal.

A forduló zárásaként a Sepsi a gödörban lévő Rapid otthonában próbálhatja megszerezni első győzelmét a felsőházban hétfő este 20.30 órai kezdéssel.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei