Utolsó pillanatban lőtt góllal megvan a Sepsi első győzelme Videó


A bukarestiek elpuskáztak néhány ígéretes lehetőséget, a végén pedig lecsaptak a háromszékiek.

Megszerezte első győzelmét a labdarúgó SzuperLiga felsőházi rájátszásának idei kiírásában a Sepsi OSK csapata, miután a 4. fordulóban Gabriel Debeljuh 95. percben szerzett találatával 1:0-ra nyerni tudott a Rapid otthonában.

Elképesztően rossz sorozatba kezdett a Rapid azt követően, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában 4:0-ra szétzúzta a toronymagas listavezető FCSB-ét: a rájátszás első három mérkőzését egyaránt elveszítette. Ezzel szemben a Sepsi egy vereséggel startolt, majd két döntetlent húzott be, így mindkét csapat első győzelméért hajtott Giulesti negyedben.

Sokáig úgy tűnt, ehhez a hazaiak állnak közelebb, hiszen az első félidőben Ermal Krasniqi előbb egyedül tört kapura, de Niczuly Roland védeni tudott, majd kevéssel később a székelyföldi védelem blokkolta a koszovói támadó ígéretes lövését. A játékrész végén pedig Niczuly tisztázott merész kifutással Claudiu Petrila elől.

A második félidő elején frászt kaptak a Sepsi hívei, hiszen Asnik Alimi pirosat, a Rapid pedig büntetőt kapott – csakhogy végül les miatt mindkét ítéletet törölték. Ugyan 60%-ban a Sepsi birtokolta többet a labdát, a bukaresti gárda maradt veszélyesebb, de Boriszav Burmaz kapu mellé lőtt.

A 90. percben aztán életjelt adott magáról a Sepsi: a csereként beálló Varga Roland a 11-es pont közeléből lőtt kevéssel kapu mellé. A figyelmeztetést nem vették komolyan a hazaiak, amit Debeljuh büntetett, amikor a 95. percben, senkitől sem zavartatva, hét méterről lőtt kapuba Marius Stefanescu remek bal oldali beadása után (0:1). Vargához hasonlóan a győztes gól két főszereplője is csereként lépett pályára.

A vendégeknél Niczuly Roland és Kecskés Ákos végig a pályán volt, Varga Kevin kezdőként 65 percet játszott, Varga Roland a 75. percben lépett pályára, míg Gedő Hunor és Batzula Hunor a kispadon maradt.

Első győzelmével a 27 pontos Sepsi felzárkózott a 28 pontos Rapid és a 29 pontos Farul mögé, míg a tabellát a 44 pontos FCSB vezeti az egyaránt 31 pontos Kolozsvári CFR és CSU Craiova előtt.

fotó: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial

A rovat legfrissebb hírei