Későn ébredt a Corona


Az ukrajnai Brovaryban rendezik a jégkorong Kontinentális Kupa C csoportjának küzdelmeit, ahol a Brassói Corona is érdekelt. A lett bajnokkal kezdtek.

 Négy csapat küzd meg a Kijev melletti Brovaryban a jégkorong Kontinentális Kupa C csoportjában az egyetlen továbbjutást érő helyért. A házigazda a korábban KHL-ben is vitézkedő, ám az ukrajnai háború miatt még a városból is száműzött HC Donbassz mellett a romániai bajnok Brassói Corona, az lett bajnok Mogo Riga, illetve az előző körből érkező szerb bajnok Crvena Zvezda.

A brassói játékosok reptéri fogadtatásáról már szót ejtettünk, azóta viszont első meccsüket is letudták a lett bajnokkal. A keret viszont változáson ment át hiszen három alapember Bors Huba, Molnár Zsombor, illetve Wacey Rabbit nem tudott a csapattal tartani.
 
A Corona viszont nagyon elrontotta a meccs első két harmadát. A lettek a második harmad végér háromgólos előnyre tettek szert Mamonovs, Kurmis és Gricinskis góljaival. Ekkor a lett csapat a játék minden elemében a brassóiak fölé nőtt.
 
Az utolsó felvonásra összekapták magukat a sárga-kékek és Bíró Gergő hamar szépített. Igaz erre nagyon gyorsan jött a lett válasz, amely viszont nem törte meg a Coronát. Boriszenko és Fowlie góljaival már mínusz egy volt közte. Ment előre a brassói csapat, de a hajrára a kapust sem tudták lehozni, mert emberhátrányba kerültek. Ezt pedig a kiegészülés pillanatában kihasználták a lettek és góllal büntettek lezárva a meccset.
 
A Corona szombaton a HC Donbasszal, míg vasárnap a Crvena Zvezdával játszanak.
 
A D csoportban, a dél-tiroli Rittenben a magyar bajnok Ferencváros lépett jégre és első meccsét nagyon könnyedén 6–0 arányban hozta a spanyol Urdin ellen. A java viszont hátra van, hiszen szombaton az Olimpia Ljubljanával, míg vasárnap a Ritten Sporttal játszanak.
 
Kontinentális Kupa, C csoport, 1. forduló
 
Brassói Corona – Mogo Riga 3–5 (0–2, 0–1, 3–2)
Gólszerzők: Bíró G. (43.), Boriszenko (48.), Fowlie (50.), illetve Mamonovs (16.), Kurmis (20.), Gricinskis (39., 46.), Siksnis (59.).
 
Kontinentális Kupa, D csoport, 1. forduló
 
Ferencváros-Telekom – Urdin 6–0 (3–0, 2–0, 1–0)
Gólszerzők: Fitzgerald (3.), Hajós (10., 19.), Tóth A. (22.), Nagy G. (29.), Switzer (46.).

A rovat legfrissebb hírei