Xavi szerint Kovács katasztrofális volt


A Barcelona edzője az erdélyi bírót teszi felelőssé csapata kiesése miatt. Igaza van?

A Barcelona csapata búcsúzni kényszerült a labdarúgó Bajnokok Ligája idei kiírásától, miután a 3:2-es párizsi győzelme után hazai pályán 4:1-re kikapott a PSG együttesétől. A katalánok a 29. perctől emberhátrányban játszottak, edzőjük, Xavi Hernandez szerint pedig ez csakis Kovács István játékvezető hibája miatt következett be.

„Kár, hogy a bíró hibája miatt számunkra véget ér a Bajnokok Ligája. A piros lap túlzó volt és utána az egész meccs megváltozott”, háborgott a játékosként világ-és Európa-bajnok korábbi klasszis. „Elmondtam a játékvezetőnek, hogy katasztrofális volt. Ez a valóság”, tette hozzá a szakember, aki az 56. percben aztán maga is pirosat kapott.

De igaza van-e Xavinak?

Az nso.hu szavazásán a válaszadók 63%-a szerint nem! Tehát Kovács jól döntött.

Mi is történt pontosan?

Raphinha már a 12. percben megszerezte a vezetést a Barcelona számára, kettőre növelve csapata összesített előnyét – a katalánok vélhetően már fél lábbal az elődöntőben érezhették magukat. Csakhogy a 29. percben villant a piros lap, Kovács kiállította a hazaiak uruguayi védőjét, Ronald Araujót.

Bradley Barcola tört a hazai kapura, amikor Araujo a tizenhatos sarkánál lerántotta. Utolsó emberként történő szabálytalanság esetében a nagykárolyi bíró döntése nem is lehetett más. A középen visszafutó Pau Cubarsi ugyanis semmiképpen sem tudta blokkolni Barcolát.

A folytatás aztán már történelem: Ousmane Dembélé (40.), Vitinha (54.) és Kylian Mbappé duplája (61., tizenegyesből, 89) révén a PSG 4:1-re nyert és összesítettben 6:4-el továbbjutott. Ellenfele az elődöntőben az a Borussia Dortmund lesz, amellyel a csoportkörben már találkozott.

fotó: www.barcablaugranes.com/2024

 

A rovat legfrissebb hírei