Harmadszor is magyar bajnok a székely labdarúgó


A szélső védőnek ezzel együtt nem ez volt egyénileg a legjobb idénye.

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.

Az immár 13 kör óta veretlen zöld-fehérek 15 ponttal előzik meg a második Paksot és 16-tal a harmadik Fehérvárt, így előnyük behozhatatlanná vált, mivel előbbi riválisnak négy, míg utóbbinak öt meccse van hátra.

Az FTC klubcsúcsot döntött sorozatban hatodik elsőségével, eddigi legjobbja ugyanis az öt egymást követő aranyérem volt 1909 és 1913 között.

A mérkőzésem ugyan nem lépett pályára (végig a kispadon ült), de ismét magyar bajnok lett Pászka Lóránd is, immáron harmadik alkalommal. A székely védő ezzel együtt személyesen nem fut túlságosan jó idényt, hiszen eddig alig 6 bajnokin, összesen pedig 12 tétmérkőzésen kapott lehetőséget.

Pászkával ellentétben, a Kisvárda csapatában végigjátszotta a mérkőzést az erdélyi szülőkkel büszkélkedő, magyar U20-as válogatott Raul Stefan.

A Fradi címvédésének bebiztosításához arra is szükség volt, hogy elsőszámú üldözője, a Paks 5:0-s, kiütéses vereséget szenvedjen a Puskás Akadémia otthonában. A hazaiaknál végig a pályán volt a csángó Corbu Marius, a vendégeknél viszont nem kapott szerepet a marosvásárhelyi Kocsis Bence.
 
fotó: www.instagram.com/lorandpaszka

A rovat legfrissebb hírei