Egy erdélyi magyar már ott van a magyar kupa döntőjében


Az elődöntő minden együttesében szerepel egy erdélyi magyar, holnap eldőlt, ki jut a fináléba.

A Paks együttese jutott be a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe, miután a kedd esti elődöntőben 2:1-re legyőzte a Kisvárda együttesét. Ez egyben azt jelenti, hogy a marosvásárhelyi Kocsis Bence ott lesz a sorozat végjátékában.

A két élvonalbeli együttes teljesen ellentétes helyzetből érkezett az elődöntőbe. Amíg ugyanis a Paks a harmadik helyen áll az NB I-ben és versenyben van az ezüstéremért, addig az utolsó előtt Kisvárda már kiesett az élvonalból. A két csapat között pontosan 25 pont a különbség – a Paks szám szerint kétszerannyi pontot gyűjtött, mint riválisa.

Ennek tükrében némileg meglepő módon a Kisvárda szerzett vezetést, amikor a 10. percben, egy szöglet után Bernardo Matic fejelt a kapuba. Bő negyed órával később jött az egyenlítés, a 27. percben Papp Kristóf egalizált egy életerős lövéssel. Alig kezdődött meg a második félidő, amikor az 53. minutumban Hahn János megszerezte a hazaiaknak a vezetést – és, mint később kiderült, a győzelmet is.

A Paks színeiben a marosvásárhelyi Kocsis Bence ugyanúgy a kispadról nézte végig a meccset, mint a Kisvárda csapatában Raul Stefan. A 23 éves Kocsis négy találkozón lépett pályára a Magyar Kupa idei kiírásában, ebből kétszer, még ősszel, a Budafok csapatában. Az erdélyi szülők gyerekeként immár magyar utánpótlás-válogatott Stefan 2 alkalommal kapott lehetőséget, egy gólpasszal hálálta meg.

A döntő másik ágán is érintett egy-egy erdélyi, sőt, egyaránt kovásznai labdarúgó, hiszen a második osztályt vezető Nyíregyháza egyik kapusa a zabolai Fejér Béla, az élvonalban már bajnok Ferencváros egy védője pedig a kézdiszentkereszti Pászka Lóránd. A két éllovas szerda este 21.00 órai kezdettel csap össze Balmazújvárosban.

fotó: https://www.facebook.com/paksifcofficialsite

 

A rovat legfrissebb hírei