Két vereség után nyert a Kolozsvár és tapad a dobogóra Videó


Két perc után lőtte a győztes gólt, folytatódik a fellegvári hullámvasút.

Két vereség után tudott győzni a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata, amely a román SzuperLiga 6. fordulójában 1:0-ra nyert a CSU Craiova otthonában. A találkozó egyetlen gólját Daniel Birligea szerezte a 71. percben.

Az első félidőben a craiovai Stefan Baiaram, valamint – némi meglepetésre – a kolozsvári védő Vasile Mogos két-két alkalommal is ígéretes helyzetbe került a kapu előtt, de Razvan Sava és Laurentiu Popescu egyaránt védeni tudott.

A szünet után Ciprian Deac, majd Panajotisz Tahszidisz okozott némi izgalmat a hazai, Baiaram sarkazása pedig a vendégek kapuja előtt. A 71. percben aztán végre zörgött a háló, amikor Tahszidisz az alapvonaltól passzolt középre, a két perccel korábban beálló Birligea pedig a kapuba lőtt. Ez volt a csatár 12. gólja az idei bajnokságban.

A CFR akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna, de Philip Otele fejesét Popescu védeni tudta a 80. percben.

Folytatódik tehát a CFR hektikus szezonja, amelyben két vereség után ezúttal nyerni tudott a fordulót a második helyen kezdő CSU otthonában. A felsőházat magabiztosan vezeti a FCSB 46 ponttal, Farulnak 35, a CSU-nak és a CFR-nek 34, a Rapidnak 29, a Sepsinek pedig 28 pontja van – négy fordulóval a vége előtt.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907 

A rovat legfrissebb hírei