A román élvonalban nem játszhatnak az erdélyiek, az európai kupákban viszont jó eséllyel igen


A faramuci helyzet egyik haszonélvezője az FK Csíkszereda!

Érdekes helyzetbe került a Vajdahunyadi Corvinul labdarúgó-csapata: hiába áll feljutást érő helyen a második osztályban, biztosan nem lehet ott jövőre a román élvonalban. Az európai kupákban viszont jó eséllyel szerepelhet.

A Corvinul hatalmas meglepetésre bejutott a Román Kupa döntőjébe, ahol május 15-én a Galaci Otelul lesz az ellenfele Nagyszebenben. Amennyiben a vajdahunyadiak nyernek, kvalifikálják magukat az Európai-konferencialiga selejtezőibe. Elméletileg.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) licencadó bizottsága ugyanis korábban európai kupaindulásra feljogosító licencet adott a FCSB-nek, a Kolozsvári CFR-nek, az Universitatea Craiovának, a Farulnak, a Rapidnak, a Sepsi OSK-nak, a Kolozsvári Universitateának, a FCU Craiovának és az Otelulnak. A Vajdahunyadnak viszont nem. Mert nem is kértek. Ki gondolta volna, hogy a kiscsapat eljut Európa küszöbére.

Mi több, a klub szervezeti formája miatt az élvonalba sem juthat fel, ott ugyanis csak magántulajdonban szereplő egyesületek szerepelhetnek! Hiába áll tehát a Corvinul a feljutást érő második helyen, biztosan nem lesz ott jövőre a SzuperLigában! Az Európai-konferencialigában viszont ott lehet, Razvan Burleanu, az FRF elnöke elmondta ugyanis, hogy erről egyenesen az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) dönt majd. „Mert az UEFA megközelítése az, hogy ösztönözze mindegyik együttest, amely az országos szintű kupasorozatokban vesz részt, hogy megkapja ezt a lehetőséget” – idézi az FRF első emberét a szekelysport.ro hírportál.

Az FK Csíkszereda profitálhat a helyzetből

Az FK Csíkszereda csütörtökön 3:1-es vereséget szenvedett a második osztályú bajnokság rájátszásának 8. fordulójában, Miovenben. Hiába talált be a 64. percben Jelena Richárd, már csak a végeredményt tudta beállítani. Két fordulóval a vége előtt így a 40 pontos Csíkszereda akár még beérheti az egyenes ági feljutás érő, 4. helyen tanyázó Buzaut, amelynek 45 pontja van, a realitás viszont az, hogy készülhet az osztályozóra egy élvonalbeli együttes ellen.

A csíkiak előtt álló 49 pontos Corvinul mellett ugyanis a 46 pontos Sellenberknek sincs joga feljutni az élvonalba!

fotó: https://www.facebook.com/fccorvinul1921

 

A rovat legfrissebb hírei