Két mesterhármassal ütötte ki a bajnokot a Sepsi Videó


A Sepsi csatárjátéka mellett elévülhetetlen érdemei vannak a hazai védőknek is abban, hogy majdnem rekorddöntés született.

Hatalmas meglepetésre a Sepsi OSK együttese 4:1 arányú győzelmet aratott a bajnoki címvédő Farul otthonában a román labdarúgó SzuperLiga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában. A meccs hőse a profi pályafutása első mesterhármasát jegyző Pavol Safranko volt, de nem mehetünk el szó nélkül a három gólpasszt kiosztó Marius Stefanescu teljesítménye mellett sem. Na, meg a hazai védőkéi mellett sem…

Alig telt el 66 másodperc, a labda máris átgurult a hazai kapu gólvonalán, miután Stefanescu pazar passza után Safranko egyedül maradt a kapussal szemben, a szlovák csatár pedig higgadtan élt a lehetőséggel (0:1). A 22. percben már kettő volt a Sepsi előnye, miután Dragos Nedelcu előbb elveszítette a labdát, majd luftot rúgott, Safranko pedig köszönte szépen az ajándékot (0:2). A feladó ezúttal is Stefanescu volt.

A meccs legszebb találata a 33. percben született, amikor a Sepsi villámgyorsan végigvitte a labdát a pályán, a passzok sorában két sarkazás is volt: az utolsóval Varga Kevin indította a tizenhatos sarkán Sherif Kallakut, akinek a passza a teljes üres álló Safrankót találta meg, a szlováknak csak be kellett passzolnia a labdát az üres kapuba (0:3).

Érdekesség, hogy ez volt a 29 éves Safranko első mesterhármasa élvonalbeli bajnokságban, egyben a 7., amit valaha a Farul ellen szerzett. Az idei szezonban pedig ez volt a csatár 8. gólja.

A szünet után két percen belül mindkét csapat eltalálta a kapufát: az 59. percben Louis Munteanu, a 61-ben Stefanescu. A szélső gyönyörű lövése még nem ért gólt, de nyolc perccel később már négyre növelte előnyét a Sepsi. A hazai védők passzolgattak nyugodtan, mígnem Diogo Queiros Stefanescut találta meg, aki önzetlenül Cosmin Mateihez továbbított, akinek már nem volt nehéz dolga (0:4).

A Viitorul/Farul háromszor szenvedett eddig 4:0-s vereséget hazai pályán: 2021-ben és 2022-ben a FCSB, 2013-ban az Astra ellen. Ami egyben a klub legsúlyosabb hazai vereségét jelenti. Hogy a Sepsi ne állítja be ezt a rekordot, arról Mihai Popescu tett a 93. percben, amikor Niczuly Roland csak kitenyerelni tudta Ionut Vina szabadrúgását, a védő pedig lecsapott a prédára (1:4).

A vendégeknél Niczuly Roland védte a kaput, míg a kezdőként pályára lépő Varga Kevint a 78. percben váltotta Varga Roland. A 71. percben bemutatkozott a felnőttek között Batzula Hunor, a 90. percben Kocsis Norbert, míg Gedő Hunor harmadik számú kapusként a padon maradt, Kecskés Ákos pedig sérülés miatt hiányzott a keretből.

Az idei felsőházban aratott második győzelmével a 31 pontos Sepsi megelőzte a Rapidot és feljött az ötödik helyre. A felsőházban eddig nyeretlen, hat vereség mellett egy döntetlent elérő Rapid vasárnap este a második helyre hajtó Kolozsvári CFR vendége lesz.

fotó: https://www.instagram.com/pavolsafranko/

 

A rovat legfrissebb hírei