Két saját nevelésű, magyar fiatal mutatkozott be a Sepsiben


Az U19-es csapat két tagja már többször leülhetett a kispadra, de pályára eddig nem léphettek a nagyok között.

Nem kis meglepetésre a Sepsi labdarúgócsapata idegenben 4:1-re legyőzte a román bajnoki címvédő Farul együttesét a SzuperLiga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában. A nagy arányú előny és a magabiztos játék pedig lehetőséget teremtett Bernd Storck vezetőedzőnek arra, hogy két fiatal, magyar, saját nevelésű játékost is bedobjon a mélyvízbe.

Elsőként a mindössze 16 éves Batzula Hunor Szabolcs léphetett pályára a 71. percben. A középső középpályás Sepsiszentgyörgyön született és már a Sepsi U19-es csapatának tagja.

A 90. percben aztán a meccs egyik hőse, a három gólpasszt is adó Marius Stefanescu helyére Kocsis Norbert állt be. A 19 éves középcsatár Kézdivásárhelyen született és 2015-ban került a helyi KSE-től a Sepsihez. Batzulához hasonlóan ő is az U19-es csapat tagja és mindketten többször is leülhettek már a kispadra a felnőttek meccseit, de pályára még nem léphettek.

Még várat magára a bemutatkozás Gedő Hunor Botond számára, a 20 éves székelyudvarhelyi kapus azonban nincs könnyű helyzetben, hiszen Niczuly Roland és Dinu Moldovan mögött a keret harmadik számú kapusának számít. Amiért az ősszel többször is meg kellett harcolnia Niczuly Rajmunddal, de a csapatkapitány Roland 19 éves öccse a tavaszt a harmadosztályú Foksányban tölti kölcsönben.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei