Fővárosi főhajtás Csíkszereda előtt


Románia egyik legnevesebb alakulatát a Bukaresti Rapidot fogadta otthonában az FK Csíkszereda a labdarúgó másodosztály 13. játéknapján. Megérte kilátogatni a csíkszeredai stadionban.

 Az ország egyik legnépesebb szurkolótáborával, illetve többszörös bajnok, illetve kupagyőztes Bukaresti Rapid látogatott Csíkszeredába, az FK Csíkszereda vendégségébe a labdarúgó másodosztály 13. fordulójába.

A csíki csapat a kiesés elől menekül, míg az Rapid az első ligába való feljutásra hajt. Ez sokat elmond a két csapat keretének, illetve céljainak különbözőségéről. Ám minden mérkőzés 0–0-val indul, miként ez is.
 
Az összecsapásra több száz Rapidos szurkoló érkezett, de mivel csak 75 személyt lehetett beengedni a vendégszektorba, ezért a giulestiek úgy döntöttek, inkább a stadionon kívülről tekintik meg a mérkőzést, onnan biztatták kedvenceiket.
 
Az első helyzetre az 5. percben került sor, amikor Eder remek labdával szolgálta ki a jobboldalon lendületesen érkező Pintért, akinek lövése fölé szállt. A 8. percben a vendégek kerülnek helyzetbe, Hlistei lövését Bordás magabiztosan hárítja. A folytatásban előbb Lalics, majd Pintér próbálkozik, előbbi nem találja el a kaput, utóbbi viszont jól találja el a labdát, de egy Rapidos hátán megpattan és irányt változtat és kevéssel elkerüli a kaput. A következő percekben leül a játék és egyik fél sem tud ott veszélyes lenni.
 
Szünet után Erdei a tizenhatos környékén kap labdát, de fölé rúgta, hogy majd Banco fejesénél Bordással tartanak az égiek. Az 57. percben egy furcsa helyzet alakult ki: Palmest leütközték a vendégek, és hiába úszott a csíki játékos vérben a játékvezető nem ítélt semmit. Valentin Suciu cserékkel igyekszik feldobni csapatát és a 66. percben Kálmán nagyon közel járt a gólhoz, de jó 30 méteres lövése a kapufán csattant.
 
Jobban igyekezett ezekben a percekben az FK és meg is lett a jutalmuk. A 81. percben egy sikertelen felszabadítás után a vendégek egyik játékosa hátba rúgja Kálmánt a tizenhatoson belül és a megítélt büntetőt Majzik végezte el magabiztosan megszerezve a vezetést.
 
A hátralevő perceket az FK nagyon szépen kihúzta és az idei bajnokság egyik legnagyobb meglepetését okozva legyőzte a Rapidot. Ezen újabb három ponttal az FK már 16 egységnél tart és feljöttek a 11. helyre.
 
Liga 2, 13. forduló
 
FK Csíkszereda – Bukaresti Rapid 1–0 (0–0)
Gólszerző: Majzik (81. – büntetőből).
FK Csíkszereda: Bordás – Palmes, Csonka, Lalic, Majzik, Eder, Casiadi, Kálmán (Veres 84.), Pintér (Takács 64.), Erdei, Becze (Bara 76.).

A rovat legfrissebb hírei