Sava büntetőt védett, a CFR megnyerte a vasutas derbit és komoly lépést tett az ezüst irányába Videó


A Rapid csak a tizenhatoson kívülről tudott betalálni, de így is majdnem kiegyenlített.

Fontos lépést tett a második hely megszerzése irányába a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapata, amely a SzuperLiga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában, hazai pályán 3:2-re legyőzte a Rapidot.

A rendkívül mozgalmas „vasutas” derbin Ermal Krasniqi nyitotta meg a gólcsapot, a koszovói támadó 17 méterről lőtt a bal alsó sarokba (0:1). A CFR-t januárban elhagyó játékos tiszteletből nem is örült látványosan a találatnak.

Aztán már nem is volt minek örülnie, hiszen negyed órával később már a kolozsváriak vezettek! A mérkőzés főszereplője Philip Otele volt, a nigériai szélső a 20. percben Daniel Birligea fejére varázsolta a labdát, a csatár pedig megszerezte szezonbeli 13. gólját (1:1), majd a 30. minutumban maga lőtte ki a rövid sarkot (2:1).

A szünet után egy másik egykori kolozsvári, Claudiu Petrila okozott pánikot a hazai védelemben, de Razvan Sava védeni tudott. Percekkel később a másik oldalon Otele viszont nem hibázott (3:1), 16-ra növelve ezzel góljainak számát.

A mérkőzés legszebb gólja azonban még hátra volt, azt Borisav Burmaz lőtte szabadrúgásból, jó 25 méterről (3:2). Mi több, a Rapid akár kis is egyenlíthetett volna, amikor Matijan Boben kezezése után büntetőhöz jutott, de a 72. percben Sava hatalmas vetődéssel kitolta Albion Rahmani némileg flegmán leadott lövését!

Az utolsó negyed órában Catalin Cirjan is egalizálhatott volna, míg Peter Michael kettőre emelhette volna a különbséget a két csapat között, de több gól már nem esett. Győzelmével a 40 pontos CFR őrzi második helyét a 49 pontjával már bajnok FCSB mögött, míg a CSU Craiova úgy harmadik 37 egységgel, hogy hétfő este még fogadja a listavezetőt. A Farul a negyedik 35 ponttal, őt matematikailag még beérheti a 31 pontos Sepsi, amely győzelmével megelőzte a 29 pontos Rapidot. Két fordulóval a vége előtt.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907
 

A rovat legfrissebb hírei