Niczuly büntetőt védett, Varga gólpasszt adott, nyert a Sepsi Videó


A Sepsi biztossá tette, hogy nem utolsóként zár, de még a negyedik helyre is odaérhet.

Győzelemmel búcsúzott szurkolóitól a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a román SzuperLiga felsőházi rájátszásának 9., azaz utolsó előtti fordulójában 3:2-re legyőzte a Rapid csapatát. Ezzel az idei play-offban először nyert meg két mérkőzést zsinórban, hiszen az előző etapban 4:1-re verte meg a címvédő Farult.

Az első gólszerzési lehetőség a 13. percben adódott a csapatok előtt, amikor a Rapid mindössze 17 éves kapusa, George Ungureanu először szép vetődéssel kiütötte Marius Stefanescu lövését, majd bátor mozdulattal előzte meg Gabriel Debeljuhot. A másik kapu előtt Claudiu Petrila hatékonyabbnak bizonyult (0:1), a 2020-2021-ben a Sepsiben játszó szélső nem is ünnepelte látványosan a találatot. Ez volt a támadó ötödik gólja a szezonban, de az első október vége és súlyos sérülése után.

A Sepsit nem fogta meg a bekapott gól és a szünetig fennmaradó időben hármat is berámolt a vendégek kapujába. Az időszak hőse Gabriel Debeljuh volt, aki a 21. percben Darius Oroian kitűnő beívelését bólintotta a rövid sarokba (1:1), majd a 39. percben Cosmin Matei hozta kihagyhatatlan helyzetbe a horvát csatárt (2:1). Az első félidő ráadásában, egy labdaszerzés után, Varga Kevin passzolt Isnik Alimi elé, aki kettőre növelte a Sepsi előnyét (3:1).

A szünet után Niczuly Roland lépett elő a Sepsi hősévé, aki az 53. percben hárította a Denis Renta kezezése után, a VAR segítségével megítélt büntetőt. Érdekesség, hogy Albion Rahmani az előző fordulóban is hibázott, akkor a Kolozsvári CFR kapusa, Razvan Sava védte a koszovói büntetőjét.

A 63. percben Borisav Burmaz viszont nem adott esélyt Niczulynak (3:2), izgalmassá téve a végét. Amelyben Niczulynak is volt két védése, de Adnan Aganovic is betalált a vendégek kapujába – videobírózás után viszont szabálytalannak ítélték Florin Stefan gólpassz előtti labdaszerzését.

A Sepsi csapatában Niczuly Roland végig védte a találkozót, míg az ezúttal is kezdő Varga Kevint a 78. percben Varga Roland váltotta. Gedő Hunor és Kocsis Norbert a kispadról nézte végig a találkozót.

Győzelmével a Sepsi 34-re növelte pontjai számát, így már biztos, hogy a jelenleg 29 pontos Rapid előtt zár. De akár a negyedik hely is összejöhet, hiszen a Farulnak 34 pontja van – igaz, a címvédőnek még két meccse van hátra.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei