A kolozsváriak elrontották a bajnokavatót, Otele fantasztikus gólt ollózott Videó


A kincses város csapata egyre közelebb a második helyhez és a túlóra elkerüléséhez.

Elrontotta a FCSB bajnokavató ünnepségét a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata, miután a SzuperLiga felsőházi rájátszásának 9. fordulójában 1:0-ra nyert a bukaresti Nemzeti Aréna teltházas lelátói előtt. A mérkőzés egyetlen gólját Philip Otele szerezte az 75. percben – nem akármilyen mozdulattal.

Telt ház, lézer show és hatalmas hangulat fogadta a FCSB együttesét, amely 9 év után ért fel ismét a román labdarúgás csúcsára. Az ünnepléshez kevesebb méltó ellenfelet lehetett volna találni, mint azt a Kolozsvári CFR-t, amely az említett periódusban ötször is elorozta az aranyérmet a bukarestiek elől. Az erdélyiek pedig ezúttal is ünneprontók voltak: 1:0-ra nyertek. A körítéshez pedig nem akármilyen gól dukál: Otele tíz méterről ollózta a hálóba a mérkőzés egyetlen gólját.

A CFR sokkal hamarabb is megszerezhette volna a vezetést, a 9. percben ugyanis Daniel Birligea már a kapus mellett is elvitte a labdát, de Vlad Chiriches a gólvonal előtt blokkolta a lövést. Ugyan Adrian Sut, Darius Olaru és Florinel Coman is több veszélyes távoli lövéssel próbálkozott, a CFR alakította ki a következő nagy ziccert is, de a tizenegyes pont közeléből próbálkozó Ciprian Deacot is blokkolta a védelem.

A szünet után már a friss bajnok volt veszélyesebb, Razvan Sava kétszer is bravúrral állította meg Comant. Érett gól, ami aztán meg is érkezett – csakhogy a hazai kapuba. Ez volt Otele 17. gólja a szezonban, amivel a 25 éves nigériai csak egy találattal marad el a góllövő listán vezető Florinel Coman mögött…

Egy fordulóval a vége előtt győzelmével a 43 pontos CFR hat pontra megközelítette a már bajnok FCSB-ét és három pontra eltávolodott a harmadik CSU Craiovától. Igaz, az oltyánok még meccselnek a szezon végéig még címvédő Farullal. A harmadik helyet azért szeretné elkerülni mindkét csapat, mert túlórára kötelez: az Európai-konferencialiga selejtezőjében való indulás jogáért a bronzérmesnek le kell győznie az osztályozón az alsóház első két helyezettje által vívott párharc győztesét.

fotó: https://www.facebook.com/FCSBOfficial 

A rovat legfrissebb hírei