Nagyon elpallták a Brassót


A lett bajnok után a „hazátlan” ukrán bajnok is legyőzte a Brassói Coronát a Kontinentális Kupában. Esély sem maradt a továbbjutásra.

 A Mogo Riga ellen elszenvedett vereséget követően a Brassói Corona mondhatni az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatott a jégkorong Kontinentális Kupa második fordulójának második összecsapásán.

A C csoportban az ellenfél az ukrán bajnok, ám saját városából, Donyeckből, száműzött – az ukrán-orosz harcok miatt – HC Donbassz volt. A Kijev melletti Brovaryban sorra kerülő torna ezen összecsapásán a Corona már a negyedik percben hátrányba került, majd a harmad végén kettő volt közte. 
 
A második felvonás sem kezdődött jól, de Stephenson ekkor még kozmetikázni tudott az eredményen. Ám erejükből a Coronának ennyi maradt és a hazaiak végül 7–1-re nyertek.
 
A csoport másik meccsén a lett bajnok 6–1-re verte a Crvena Zvezdát, így vasárnap a Brassó és a szerb bajnok a harmadik helyért, míg a Riga és a Donbassz a továbbjutást érő első helyért küzd.
 
A Rtitenben zajló D csoport küzdelmei során a Ferencváros-Telekom már a második meccsét is megnyerte és az Olimpia Ljubjanát győzték le 3–2 arányban. A Fradi két meccs után veretlen és vasárnap este a házigazda Rittennel a továbbjutást érő első helyért küzdenek.a

A rovat legfrissebb hírei