Utolsóként zárt a Csíkszereda, még nem tudni, kivel osztályoz


A piros-feketék zsinórban hatodik meccsükön maradtak nyeretlenek.

Nem sikerült jól a búcsú az FK Csíkszereda labdarúgócsapata számára, hiszen a második osztályú bajnokság felsőházi rájátszásának 10., azaz utolsó fordulójában 1-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a Buzau együttese ellen. Ez azonban még csak az ideiglenes búcsú volt és akár örömünneppel is záródhat a szezon!

Az utolsó mérkőzés tétje az volt, hogy 6., azaz utolsó helyen zárja-e a Csíkszereda a felsőházat, vagy még megcsípi az ötödik pozíciót. Ehhez nyernie kellett volna a harmadik Buzau ellen és reménykednie, hogy a Vajdahunyadi Corvinul pontot szerez Mioveniben. Nos, a Mioveni 3:1-re legyőzte a kupadöntőre készülő erdélyieket, a Csíkszereda pedig hiába alakított ki szekérderéknyi gólszerzési lehetőséget, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat – Gabriel Bucur a 94. percben megszerezte a már feljutott Buzau győztes gólját.

A Csíkszereda zsinórban a negyedik bajnokiját bukta el, sőt, immár hat etap óta képtelen nyerni, ezalatt mindössze egyetlen pontot szerzett, rossz formában zárta tehát a bajnokságot a csapat. De a szezonnak még nincs vége…

Az utolsó forduló eredményeit követően a Liga II felsőházát a Slobozia nyerte 60 ponttal, a Corvinul lett a második 52 ponttal, a Sellenberk a harmadik 51 ponttal, a Buzau a negyedik 51 ponttal, a Mioveni az ötödik 43 ponttal, a Csíkszereda pedig a hatodik 40 ponttal. Csakhogy mivel a Corvinul és a Sellenberk nem rendelkezik élvonalbeli licenccel, így a Slobozia mellett a Buzau jutott fel az élvonalba, a Mioveni és a Csíkszereda pedig osztályozóval akár követheti is őket.

Azt még nem tudni, ki lesz az FK ellenfele, hiszen az élvonal alsóházában vasárnap rendezik az utolsó fordulót. Jelen állás szerint a Csíkszereda a Voluntari-al, a Mioveni pedig a Dinamóval küzdhet meg az élvonalbeli szereplés jogáért. Tekintve, hogy a Voluntari-nak és a Dinamónak 24, a FCU Craiovának és a Poli Iasinak pedig 22 pontja van, még bármi előfordulhat. Amennyiben mind a négyen nyernek, akkor még a 25 pontos Botosani is bajba kerülhet.

Íme az alsóház utolsó fordulójának párosításai:
Otelul Galac – Botosani
Poli Iasi – Petrolul
FCU Craiova – Hermannstadt
Dinamo – Aradi UTA
Voluntari – Kolozsvári UNiversitatea
 
fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei