Percekre volt attól Bölöni csapata, hogy elkerülje a biztos kiesést


A magyar válogatott csapatának jó kártyái vannak, egyenes ágon már biztosan nem eshet ki.

Drámaian alakul a bennmaradásért vívott harc a francia labdarúgó élvonalban – mint minden évben, tehetnénk hozzá. Igen ám, csakhogy ezúttal egy erdélyi magyar edző, Bölöni László, egy magyar válogatott labdarúgó, Loic Nego is érintett a küzdelemben.

A Ligue1 utolsó előtti fordulójában az Havre AC 1:0-ra kikapott a Nice vendégeként. Tiszta sor, mondhatnánk. Nego a 72. percben lépett pályára, de csapata nem tudta elkerülni a vereséget.

Sokkal drámaiabban alakult viszont az FC Metz mérkőzése. A Bölöni László edzette gárda Georges Mikautadze 54. percben szerzett góljával sokáig vezetett a mindössze 166 kilométerre található Strasbourg otthonában. Csakhogy Emanuel Emegha a 89. percben kiegyenlített, sőt, Andrey Santos a 91. percben a győztes gólt is bevitte a metziek kapujába.

A keringő harmadik tagja, a Lorient simán kikapott 3:1-re Marseille-ben az Olympique-től, így nehéz helyzetbe került.

A bajnoki tabellán ugyanis Nego csapata, az Havre 32 ponttal a 15. helyen, azaz bennmaradást érő pozícióban várja az utolsó fordulót. A Metz-nek 29 pontja van és a 16., azaz osztályozót érő helyen áll. A 26 pontos Lorient viszont kieső pozícióban szerénykedik.

Amennyiben a Metz győz, vagy akár pontot szerez Strasbourgban, a Lorient már biztos kieső lenne...

Sok esélye amúgy sincs a bennmaradásra, hiszen egymás elleni mérlege egyenlő a Metz-hez képet, a gólkülönbsége viszont 7 góllal rosszabb! Ezzel szemben a Metz jobban áll az egymás elleni mérleget tekintve az Havre-al szemben, de a gólkülönbsége rosszabb.

Az utolsó fordulóban a Lorient az utolsó Clermont együttesét látja vendégül, az Havre az Európa Liga elődöntős Olimpique Marseille-t, a Metz pedig a Bajnokok Ligája elődöntős és már fordulók óta bajnok Paris St. Germaint…

Ki lehet az ellenfél az osztályozón?

A Ligue2-ben szintén egy forduló van még hátra, a 71 pontos Auxerre pedig már biztosan bajnok és egy év után visszajut a legjobbak közé. A második Angers-nek 67 pontja van, de a 65 pontos St.Etienne még bejöhet a feljutást érő második helyre. Az osztályozót érő bronzéremért négy csapat, a St.Etienne, a Paris FC, a Rodez és a Caen van még versenyben.

 

A rovat legfrissebb hírei