Erdély helyett Norvégiába került a kupa Grazból


A Mezei nélkül felálló együttes a mérkőzés utolsó negyedében már csak futott az eredmény után.

Elmaradt a bravúr és a Gloria 2018 Beszterce Naszód együttese nem tudta megnyerni a női kézilabda EHF Európa Ligát, miután az ausztriai Grazban rendezett döntőben 29:27-re kikapott a norvég Storhamar együttesétől. Pedig nem álltak távol az erdélyiek, a 36. percben még 19:18-ra vezettek. Aztán kaptak zsinórban három gólt.

Előzmények

A Beszterce csapata veretlenül, öt győzelemmel és egy döntetlennel nyerte meg a C csoportot, amelyben a francia Neptunes Nantes, a lengyel FunFloor Lublin és a német Benshein/Auerbach szerepelt. Csak a franciák úszták meg kettős vereség nélkül.

A negyeddöntőben a Motherson Mosonmagyaróvár volt a beszterceiek ellenfele és az erdélyiek 59:55-ös összesített eredménnyel jutottak tovább a grazi négyes döntőbe.

Final Four testvérháborúval

Grazban a szintén román Dunarea Braila került a Beszterce útjába, de a Gloria nagyon simán, 37:26 arányú győzelemmel vette az akadályt. A másik elődöntőben a Storhamar megszenvedett a Nantes ellen, ám végül 28:27-re nyert és bejutott a döntőbe.

A fináléban a 20 éves temesvári Mezei Mária Noémi nélkül felálló Beszterce lőtte az első két gólt, de 2:1 után csak 12:11-nél tudott ismét vezetni. A szünetben 15:14 arányú erdélyi előnnyel vonultak a csapatok.

A második félidő elején is őrizte előnyét a Beszterce, mígnem 19:18-nál a norvégok berámoltak hármat egymás után. Innentől kezdve a Storhamar rendre ellépett két gólra, a Beszterce pedig visszajött egyre. Így ment ez az utolsó pillanatig, amikor a Storhamar végül 29:27-re nyert.

Apró vigasz, hogy az EHF szakembereinek szavazatai alapján a mérkőzés legjobb játékosának Renata Lais de Arrudát, a Beszterce brazil kapusát választották. 

Fennállása második európai szezonjában tehát a Beszterce szenzációs menetelése a döntőben ért véget, a Chimistul Ramnicu Valcea (1984, 1989), a Rapid (1993) és a CSM Craiova (2018) győzelmei után pedig nem sikerült megszereznie az ötödik EHF kupát a román kézilabdának.
 
fotó: https://www.facebook.com/CSGloria2018

A rovat legfrissebb hírei