Bemutatjuk a Sepsi első három igazolását


A háromszéki gárdát nem lehet azzal megvádolni, hogy levadásznák más elől a fiatal tehetségeket.

Ugyan még egy forduló hátra van a román labdarúgó SzuperLiga 2023-2024-es idényéből, a Sepsi OSK csapata már három új játékost is leigazolt a következő idényre. Őket mutatjuk be röviden.

A védelem bal oldalára érkezik Stefan Hajdin a szerb élvonalbeli Zseljezsnicsar Pancsevo együttesétől. Az egykori szerb U19-es válogatott játékos a híres Crvena zvezda neveltje, a belgrádiakkal két bajnoki címet is nyert. A 30 éves bekk hét szerb csapatban is megfordult, a vajdasági Pancsova városának csapatát 2023 januárja óta erősíti. Az idei szezonban 29 mérkőzésen 6 gólt lőtt, összességében pedig 155 bajnoki és 16 találat szerepel a neve mellett a szerb élvonalban.

Szintén Szerbiából, a Vozdovacs csapatától érkezik Mihajlo Neskovics. A 24 éves bal szélső támadó, aki jobb oldalon, de akár támadó középpályás poszton is tud játszani, 200.000 eurójába került a Sepsinek. Korábban megfordult a Vojvodina és az FK Indjija csapatainál is. Az egykori szerb U20-as válogatott ebben az idényben 34 bajnokin 6 gólt és 7 gólpasszt hozott össze, pályafutása során pedig 154 találkozón 14 gól szerepel a neve mellett.

Marcelo Freitas már jól ismeri a román labdarúgást, hiszen 2023 nyara óta az Aradi UTA profija. Előtte megfordult több német és brazil alsóbb osztályú csapatban, valamint a portugál Nacionalban. A 30 éves brazil középső középpályás az UTA színeiben 31 mérkőzésen két gólt és ugyannyi asszisztot jegyez.

Ők távoznak

Nem csak érkezőkről, de biztos távozókról is lehet tudni. Fél éves kölcsönjáték után a 23 éves Andres Dumitrescu visszatér a Slavia Prágához és ismét megpróbál gyökeret verni a cseh fővárosban. A 29 éves Mihai Balasára és a 33 esztendős Jonathan Rodriguezre Bernd Storck vezetőedző nem tart igényt, míg a 38 éves Mario Rondon szerződését a klub nem hosszabbítja meg. A venezuelai csatár jó eséllyel szögre akasztja a csukát.

fotó: Facebook.com

A rovat legfrissebb hírei