Nagyon megy a Szejkének


A Torda egy picit ráijesztett a Szejke SK-ra, de nem volt kérdés, hogy melyik csapat képviseli a jobb játékerőt.

 Az ötödik forduló mérkőzéseit rendezték a férfi kézilabda második liga C csoportjában, ahol a Székelyudvarhelyi Szejke SK a Tordai Potaissa II. alakulatát fogadta.

Az eddig tökéletes teljesítménnyel álló udvarhelyi alakulat jól is kezdte a mérkőzést a közel 1000 néző örömére, ám ahogy teltek a percek úgy csúszott egyre több hiba a játékba. Ezt pedig a vendégek könyörtelenül büntették és három góllal megléptek. Sipos Lóránt vezetőedzőnek viszont sikerült rendet tenni a fejekben és a helyes útra visszaterelni legénységét. Helyre állt a védekezés és a gólok is jötte, hogy a szünetre már udvarhelyi előnnyel vonuljanak a felek az öltözőbe.
 
A második félidőre egy sokkal elszántabb hazai csapat robogott ki a pályára és valósággal átmentek ellenfelükön. Tíz perccel a vége előtt a Sipos tanítványok már tízzel mentek, így a hajrára sok izgalom nem maradt. A Szejke SK végül magabiztosnak mondható nyolcgólos sikert könyvelt el.
 
Az udvarhelyi csapat következő bajnoki mérkőzését idegenben a Segesvári CN ellen vívja november 10-én, ám előtte még lesz egy hatalmas feladatuk. A Románia-kupa első fordulójában az első ligás Temesvári Poli látogat Székelyudvarhelyre.
 
II. Liga, 5. forduló, C csoport
 
Székelyudvarhelyi Szejke SK – Tordai Potaissa 35–27 (14–13)
A Szejke SK felállítása: Orbán Szilárd (3 védés/10 kapott gól) – Csibi 2, Komporály 4 (1), Balázs 9 (1), Fekete 2, Kónya 4, Szász 1. Csere: Jobb (kapus teljesítmény: 11/16), Szilveszter 1, Tăuțean 5, Kopacz 1, Jére 3, Lőrinczi, Pál Szilárd 2 (1), Hadnagy 1, Palatka. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
 
Fotó: Székelyföldi Kézilabda Akadémia - Szejke SK / facebook

A rovat legfrissebb hírei