Változatos meccsen, vereséggel zárt a Sepsi Videó


Centiken múlott a háromszékiek pontszerzése, talán még most is mozog a kapufa.

Vereséggel zárta a 2023-2024-es idényt a Sepsi OSK labdarúgócsapata, miután a SzuperLiga felsőházi rájátszásának 10., azaz utolsó fordulójában 3:2-re kikapott a CSU Craiova otthonában.

Jól kezdte a mérkőzést a Sepsi, Varga Roland háromszor is megdolgoztatta Laurentiu Popescu kapust. Gólt azonban Marius Stefanescu lőtt, nem is akármilyet: Florin Stefan tért ívelő passza után remek labdaátvétel és pimasz átemelés következett (0:1). Ez volt a 25 éves szélső 14. gólja a szezonban és a 7., amit pályafutása során a CSU kapujába lőtt.

A szünetig nem is változott az eredmény, a pihenő után azonban a Craiova hét perc alatt fordított. Ráadásul két olyan játékos révén, aki a szünetben állt be. Stefan Banának mindössze 25 másodpercre volt szüksége, hogy 20 méterről kiegyenlítsen (1:1), majd az 52. percben Elvir Koljic egy kapu előtti kavarodás végén bombázott a léc alá (2:1).

Negyed órát vezetett a CSU, a 66. percben ugyanis Andres Dumitrescu bal oldali beívelését Gabriel Debeljuh fejelte a kapuba (2:2). A 79. percben jött az újabb fordulat, Andrei Ivan ismét vezetést szerzett a hazaiaknak (3:2). És ez a találat döntőnek bizonyult, pedig a Sepsi közel állt az újabb egyenlítéshez: a 91. percben Sherif Kallaku olyan sistergős kapufát rúgott 17 méterről, kapásból, hogy a léc talán még azóta is mozog….

A Sepsi színeiben Niczuly Roland végigvédte a mérkőzést, Varga Roland kezdőként 59 percet volt a pályán, Varga Kevin a 70. percben szállt be, Gedő Hunor, Batzula Hunor és Kocsis Norbert a kispadon maradt, Kecskés Ákos pedig továbbra is sérült.

A Sepsi 34 pontjával az 5. helyen zárta a szezont a 36 pontos Farul mögött és a 29 pontos Rapid előtt. Utóbbi vasárnap ugyan még meccsel a friss bajnok FCSB-vel, de már nem tudja beérni a Sepsit.

fotó: lpf.ro

A rovat legfrissebb hírei