Rangadót nyert a bajnok, gólképtelen „szászok” - VIDEÓK


Megszerezte visszatérését követő első gólját a korábbi közönségkedvenc.

Megnyerte a Craiova elleni rangadót a Kolozsvári CFR, amely tovább robog az újabb címvédés felé. Szenvednek ezzel szemben a hajdani szász városok, a Medgyes és a Nagyszeben csapatai: egyik sem tudott gólt szerezni. Igaz, utóbbi esetében ez nem számít meglepetésnek. Mégis ő járt jobban a 13. fordulóban.

Szinte hihetetlen, de a Hermannstadt csapata szeptember elsején nyert utoljára, az azóta lejátszott öt bajnokin pedig még csak gólt sem szerzett. Ehhez képest szinte bravúrnak számít, hogy így is összekapartak három pontot. Az utóbbit a forduló nyitómérkőzésén a sereghajtó Voluntari ellen. Joálisson  tehetett volna arról, hogy megszakadjon a sorozat, ám a 70. percben büntetőt rontott. Ezen a mérkőzésen mutatkozott be a csapat új edzője, Eugen Neagoe.

Nem ennyire vészes a helyzet a Gaz Metannál, ám Medgyesen sem lehetnek túlságosan elégedettek azzal, hogy a Dinamo elleni 2-0-ás vereség már a 4. volt a legutóbbi öt bajnokin.

A forduló rangadóját Kolozsváron játszották, ahol a listavezető CFR egy másik bajnokaspiránst, a jelenleg harmadik Craiovát fogadta. A találkozó a második félidő derekán dőlt el, amikor Lacina Traoré (70.) és Billel Omrani (78.) nyolc perc alatt eldöntötte a mérkőzés sorsát. Ez volt a korábbi közönségkedven Traoré első gólja azóta, hogy nyolc év után a nyáron visszatért a Szamos partjára.

A negyedik erdélyi csapat, a Sepsi OSK vasárnap az Astrát fogadja.

fotó: facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei