Az UEFA döntött a Vajdahunyad ügyében!


A döntést követően főhet a fejük a Corvinul illetékeseinek és szurkolóinak.

A Vajdahunyadi Corvinul csapata részt vehet a labdarúgó európai kupák 2024-2025-ös kiírásában, közölte péntek délelőtt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

Mint ismeretes, a román második osztályban szereplő együttes a múlt héten, 2:2-es döntetlen után büntetőkkel megnyerte a Román Kupát a Galaci Otelul ellenében. Ennek ellenére kérdéses volt, hogy ősszel pályára léphet az európai kupákban, hiszen az együttes nem rendelkezett erre feljogosító licenccel.

Az UEFA azonban, a várakozásoknak megfelelően, a pályán elért eredményeket és a sportérdemeket szem előtt tartva pénteken bejelentette: a Román Labdarúgó Szövetségtől (FRF) kapott dokumentumok alapján engedélyezi, hogy Corvinul elindulhasson az európai kupákban. Méghozzá az Európa Liga első selejtezőkörében.

A helyzet pikantériája, hogy a Corvinul a 2. helyen zárta a román második osztályt, ezzel együtt nem juthatott fel, mert nem kapott erre feljogosító licencet az FRF-től! Lévén, hogy a klub nem magán tulajdonban van, hanem közpénzből működik. A jelek szerint ez az apró finomság az UEFA-t nem aggasztja….

Amint azt az illetékesek már korábban bejelentették, a Corvinul Sepsiszentgyörgyön, a Sepsi Arénában játssza majd a hazai meccsét az El-ben. Az egyesület vezetőinek most főhet a feje, hogy ütőképes csapatot állítson össze a júliusi startra.
Romániát összesen négy csapat képviselheti majd ősszel az európai kupákban. A bajnok FCSB a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében debütál, a kupagyőztes Corvinul az Európa Liga első selejtezőkörében, a bronzérmes Kolozsvári CFR pedig az Európai-konferencialiga 2. körében kezd. Vasárnap pedig az is eldől, hogy az élvonalban negyedig CSU Craiova vagy az alsóházban negyedik (összességében pedig 10.) Kolozsvári Universitatea játszhat-e az Ekl első körében.

fotók: https://www.facebook.com/fccorvinul1921

 

A rovat legfrissebb hírei