Nincs Fradi-arany erdélyi magyar játékos nélkül!


A zöld-fehérek a lányoknál is megnyerték a bajnoki címet, hathatós erdélyi közreműködéssel.

A fiúk után a lányok is megvédték bajnoki címüket a magyar labdarúgásban: a Ferencváros női labdarúgói vasárnap 4:0-ra legyőzték a Győr csapatát a finálé mindent eldöntő, harmadik meccsén.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc első mérkőzését a Ferencváros elveszítette 1:0-ra hazai pályán, majd Győrben nyerni tudott ugyanilyen arányban. Következett a harmadik találkozó, amelyen az amerikai Jadyn Edwards triplájával és Savanya Csilla góljával a budapesti zöld-fehérek 4:0-ra kiütötték a győri „zöld-fehéreket”. Ez volt a Fradi hetedik bajnoki címe, míg a csapat erdélyi magyar védője, Gődér Brigitta először ünnepelhetett.

A Margittán született 32 éves belső védő a nyáron érkezett a Fradihoz a szombathelyi Haladástól és azonnal alapember lett: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) adatbankja szerint ebben a szezonban 26 mérkőzésen lépett pályára, 18 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, hatszor cserélték be és 2 találkozón maradt a kispadon. Hat gól és ugyanennyi sárga lap szerepel a neve mellett. A román válogatott bekk a döntő mindhárom találkozóját végigjátszotta!

Gődér második erdélyi magyarként ünnepelt idén bajnoki címet a Ferencváros labdarúgójaként, hiszen a kézdiszentkereszti Pászka Lóránd a férfiaknál végzett a tabella első helyén.

fotók: https://www.facebook.com/fradi.hu / Gődér Brigitta/Facebook

 

A rovat legfrissebb hírei