Szabályos gól nélkül nehéz feljutni, nem is jött össze a Csíkszeredának


A visszavágón a Csíkszereda volt az aktívabb, de a Dinamónak kitartott az első meccsen szerzett előnye.

Nem sikerült történelmet írnia az FK Csíkszereda csapatának, hétfő este ugyanis nem tudta kivívni, hogy fennállása során először bejusson a román labdarúgó élvonalba, miután az idegenben elszenvedett 2:0-es vereség után csak egy gól nélküli döntetlenre futotta Ilyés Róbert csapatának az erejéből a 18-szoros bajnok Dinamo ellenében.

Ugyan az eredményjelzőn nem jelenik meg, de egy alkalommal mégis a hálóba került a labda: a 18. percben Soufiane Jebari lőtt a vendégek kapujába – de les miatt érvénytelenítették a találatot. A Dinamo előtt egyetlen ígéretes szituáció akadt a szünet előtt, de Domagoj Pavicsics 16 méterről célt tévesztett. Mint ahogy Babati Benjámin a ráadás pillanataiban, kétszer is.

A szünet után a Dinamo továbbra is csak két gólos előnye megőrzésére koncentrált, a Csíkszeredának pedig csak távoli lövésekre futotta az erejéből. Anderson Ceara, Csürös Attila és Nagy János is megkínálta Adnan Golubovicot, de a szlovén állta a sarat.

A Bukarestben elszenvedett 2:0-s vereség meghatározónak bizonyult tehát a Csíkszereda számára, amely hazai pályán, bizonyos periódusokban ugyan ellenfele fölé tudott kerekedni, összességében viszont a 18-szoros bajnok Dinamo tapasztalata és az egyéni képességekben megmutatkozó fölénye döntőnek bizonyult.

Osztályozó a Szuperligáért, visszavágó
FK Csíkszereda–Dinamo 0–0

Csíkszereda, Városi Stadion, 2500 néző
Vezette: Fesnic Horatiu Mircea (Kolozsvár), asszisztensek: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), Filip Alexandru (Konstanca)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János (Jelena Richárd, 78.), Kelemen Dávid, Csürös Attila, Apro Claudiu – Szondi Botond (Gheralia Andrei, 78.), Veres Szilárd (Pintér Bence, 43.) – Babati Benjamin, Soufiane Jebari (Francisco Anderson, 29.), Gal-Andrezly Peter – Makrai Gábor Vezetőedző: Ilyés Róbert
Dinamo: Golubovic – Moura, Patriche, Homawoo, Amzar (Grigore, 83.)– Bani, Gnahoré, G. Milanov (Costin, 75.), Pavicic (Daniel Iglesias, a szünetben) – Abdallah (Bordusanu, 88.), Politic (Gregorio, 88.). Vezetőedző: Zeljko Kopic


Fülöpék bent maradtak

Az osztályozó másik ágán az élvonalbeli Botosani oda-vissza megverte 1:0-ra a Mioveni együttesét, így kettős győzelemmel vívta ki a bennmaradás jogát. Fülöp Lóránd az idegenbeli visszavágón, kezdőként 74 percig segítette csapatát a bennmaradás kiharcolásában.

fotó: fkcsikszereda.ro

 

A rovat legfrissebb hírei