A tékozló fiú visszatért! Immár nem román a magyar sakkozó


Két nagy visszatérővel vág neki Magyarország a közelgő olimpiának.

Ismét Magyarország színeiben versenyzik Rapport Richárd, jelentette be hétfőn a Magyar Sakkszövetség a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságával közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Mint Ismert, Rapport két éve fordított hátat a magyar színeknek és „igazolt” Romániához, miután egy román vállalkozó komoly anyagi támogatást ígért a sakkozónak ahhoz, hogy reálisan versenybe szállhasson a világbajnoki címért.

„Úgy éreztem, a szülőhazám számára ismét fontos lettem. Nagyon különleges és rég várt pillanat ez, hálás vagyok és izgatottan várok a jövőre”, mondta a sajtótájékoztatón Rapport. Polyánszki Zoltán, a Magyar Sakkszövetség elnöke úgy fogalmazott: korábban valami elromlott a szövetség és Rapport viszonyában, de újra tudták építeni a bizalmat.

Szeptember 10. és 23. között Budapest ad otthont a soron következő sakkolimpiának, Magyarország pedig erős csapattal indul neki a versenynek: Rapport mellett visszatér ugyanis a csapatba Lékó Péter is. Sőt, a 2004-ben világbajnoki döntős, kétszeres sakkolimpiai ezüstérmes nagymesternek volt az a speciális feltétele, hogy Rapport is tagja legyen a magyar csapatnak.

A rovat legfrissebb hírei