Két kolozsvári a legjobb csapatban


Természetesen a bajnok adta a legtöbb játékost az ideális csapatba.

Az osztályozók lejátszásával hivatalosan is véget ért a román labdarúgó SzuperLiga 2023-2024-es szezonja. Amint az ilyenkor lenni szokott, a bajnokságot kiíró Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) összeállította az idény legjobb csapatát.

Nem meglepő módon a legtöbb, szám szerint öt játékost a bajnok FCSB adja az ideális csapatba: Stefan Tarnovanu kapus, a középső védő Joyskim Dawa és Siyabonga Ngezana, a középpályás Darius Olaru és a csatár Florinel Coman nyakába is aranyérem került az idény végén.

Rajtuk kívül két játékos képviseli a bronzérmes CSU Craiovát (Nicusor Bancu és Alexandru Mitrita), a hatodik Rapidot (Christopher Braun és Albion Rrahmani), valamint az ezüstérmes Kolozsvári CFR-t: Karlo Muhar és Philip Otele.

A 28 éves Muhar jó eséllyel pályafutása legjobb szezonját tudhatja a háta mögött, a horvát középpályás ugyanis 43 találkozón 3818 percet töltött a pályán, 11 gólt szerzett és 3-at készített elő.

A 25 éves Otele szintén nagyot ment idén, hiszen 18 találattal a góllövő lista élén zárt, holtversenyben Florinel Comannal. A nigériai csatár 45 meccset játszott a CFR-ben a szezonban, 3023 perc alatt további 8 gólt készített elő.

Érdekesség, hogy az előző szezonhoz képest egyetlen játékos "maradt" benn a csapatban: Florinel Coman. 

Íme a SzuperLiga 2023-2024-es idényének álomcsapata:
Stefan Tarnovanu (FCSB) – Christopher Braun (Rapid), Joyskim Dawa (FCSB), Siyabonga Ngezana (FCSB), Nicusor Bancu (CSU Craiova) - Darius Olaru (FCSB), Karlo Muhar (CFR), Alexandru Mitrita (CSU Craiova) – Philip Otele (CFR), Albion Rrahmani (Rapid), Florinel Coman (FCSB)

fotó: https://www.facebook.com/lpf.ro

 

A rovat legfrissebb hírei