A jobb játék még nem ér pontokat


A meccs feléig jobban ment a GYHK, mint a korábbi listavezető, ám a gólok hiányoztak.

 Új edzőjével a fedélzeten második meccsére készült a Gyergyói HK jégkorongcsapata az Erste Ligába méghozzá a korábbi éllovas és remekül összerakott Dunaújvárosi Acélbikák otthonába.

A találkozót az Acélbikák kezdték valamivel aktívabban, ám jó öt perc elteltével átvette az irányítást a vendégcsapat, de fölénye meddő volt, s igazán nagy lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk a hazai kapu előtt. A Bikák próbáltak zártan védekezni, távoli lövésekre kényszeríteni ellenfelüket, s inkább kontrákból veszélyeztetni, s bár akadt így is lehetőségük a gyergyói ketrec előtt, nemcsak Hughson, hanem Cooke is remekül végezte dolgát, így az első húsz perc után lőtt gól nélkül vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonás már kiegyenlítettebb játékot hozott, melyben már jöttek az emberelőnyök is mindkét oldalon, ám míg a vendégek nem tudtak élni fórjukkal, addig Miroslav Ihnacak tanítványai a harmad derekán Turcotte kettős emberelőnyben szerzett találatával végre megtörték a gólcsendet. A folytatásban Silló kiállítása alatt nehezedett nagy nyomás a hazai ketrecre, majd a vendégeknek kellett védekezniük emberhátrányban, de Mazurek lövésénél a kapuvas segítette ki a vendégeket, majd a büntetőpadról visszatérő Valdix szólóját védte Hughson, így a záró etapra minimális hazai előnnyel fordultak a felek.

A harmadik harmadban igyekezett fokozni a nyomást a Gyergyó, s bár akadt is lehetőségük a gólszerzésre, Hughson eszén továbbra sem tudtak túljárni a vendégek. Az idő pedig egyre fogyott, ráadásul az 52. percben Dansereau közelről betalált, s ugyan a vendégek szabálytalanságot reklamáltak – Sárát a gót megelőzően Dansereanak sikerült arcon találni az ütőjével, aki azonnal jégre keerült –, a játékvezetők megadták a találatot. A vendégeknek muszáj volt ekkor már kockáztatniuk, így a DAB többször is lefordulhatott vetélytársáról, de az eredmény a hajráig már nem változott. Az 58. percben a lehető legrosszabb ütemben vitte le kapusát Malcom Cameron, mert a megszerzett korongból Turcotte betalált az üresen hagyott ketrecbe, így az Acélbikák végül 3–0-ra megnyerték a rendkívül izgalmas összecsapást, s újabb sikerükkel megerősítették harmadik helyüket az Erste Liga tabelláján.

Erste Liga, eredmények

Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Gólszerzők:
Turcotte (31., 58.), Dansereau (52.)

Fehérvári Titánok – Schiller-Vasas HC 4–2 (0–2, 2–0, 2–0)

Fotó: Dunaújvárosi Acélbikák / facebook

A rovat legfrissebb hírei